CE TIP DE DECOLTEU TI SE POTRIVESTE?

Atunci cand iti alegi rochia de mireasa, trebuie sa iei in considerare si tipul de decolteu. Sunt multe variatii de rochii simple de mireasa, dar asta nu inseamna ca toate ti se vor potrivi. Prin urmare, ce tipuri de decolteu sunt cele mai potrivite pentru tine? Depinde de fizionomia fetei, de conformatia ta,  a gatului si a umerilor tai.

TIPURI DE DECOLTEU PENTRU ROCHII DE MIREASA

neckline

SQUARE NECK / DECOLTEUL PATRAT

Decolteurile patrate au castigat popularitate in ultimii ani. Forma lor geometrica – trei linii perpendiculare care formeaza un patrat – e o alternativa moderna si magulitoare la decolteurile traditionale. Decolteurile patrate arata deosebit la mireasa cu fata rotunda, insa vor accentua o structura mai voinica sau umerii lati, asa ca ai grija cu acest tip de decolteu.

SWEETHEART / DECOLTEUL TIP INIMA

Acest tip de decolteu este similar celui patrat, insa coboara in unghi delicat  la mijloc, oferind imaginea rotunjita a unei inimi. Datorita simbolismului romantic si sugestiilor de inocenta si fericire, decolteul tip inima e o optiune extrem de populara la nunti. I se potriveste aproape oricarei mirese, dar curbele sale line complimenteaza in special fizionomiile fetei si morfologiile unghiulare.

BOAT NECK / DECOLTEU TIP BARCUTA

Decolteurile in forma de barcuta ofera o fanta ingusta pentru zona gatului, lucru foarte modern si chic. Acestea sunt potrivite pentru miresele cu gat subtire si umeri ingusti, intrucat le complimenteaza trasaturile. Un sfat pentru miresele care aleg acest tip de decolteu, dar prefera modestia: aveti grija ca decolteul sa nu se extinda peste bata de la sutien, altfel veti avea probleme in a ridica mereu rochia ca sa va acoperiti.

SCOOP NECK / DECOLTEU IN FORMA DE U

Acest decolteu in forma de U variza in adancime, de la conservativ la scandalos, dar unul care coboara nu mai mult de 15 cm de la clavicula acopera in general lenjeria intima. Forma rotunda a decolteului poate fi folosita pentru a balansa o fizionomie cu trasaturi unghiulare. Miresele mai plinute sau cele cu forma fetei rotunda, arata grozav cu decolteu in forma de U, dar cele cu gatul lung sau fata ingusta ar trebui sa il evite.

DECOLTEUL JEWEL

Decolteul Jewel este circular si este adunat strans la baza gatului. Este mult mai intalnit la imbracamintea casual decat la rochii de mireasa. Intrucat acest tip de decolteu imbratiseaza destul de strans gatul, va complimenta cel mai bine un gat subtire si ar trebui sa fie evitat de miresele cu gatul sau umerii lati.

V-NECK / DECOLTEU CU ANCHIOR

Acesta este decolteul clasic si arata bine pe aproape oricine. Decolteurile cu anchior sunt o alegere minunata pentru a ‘alungi’ optic trasaturile mireselor cu gatul scurt sau fata patrata. Sunt de asemenea si o alegere buna pentru persoanele cu fata rotunda.

SURPLICE NECKLINE / DECOLTEU PARTE PESTE PARTE  

Acest tip de decolteu formeaza un V, parte peste parte. Acest decolteu balanseaza trasaturi faciale rotunde si alungeste fata si gatul. Este un decolteu popular printre mirese si e usor sa gasesti rochii pentru domnisoarele de onoare cu acelasi tip de decolteu daca vrei sa se asorteze la rochia ta.

CUM SA ALEGI UN DECOLTEU CARE SA TE AVANTAJEZE

In cele din urma, vei vrea sa alegi un decolteu care sa-ti complimenteze fata si corpul. Urmareste balansul: fetele rotunde ar trebui sa aleaga decolteuri unghiulare, iar fetele unghiulare ar trebui sa aleaga decolteuri rotunde. Miresele cu umerii lati si mai plinute ar trebui sa aleaga linii verticale si nu orizontale. O fata ingusta sau un gat lung sunt evidentiate de linii verticale si au nevoie de linii orizontale pentru a fi estompate.

Daca respecti echilibrul in alegerea unui decolteu, vei putea alege instinctiv pe cel potrivit, care sa-ti complimenteze corpul, forma gatului si a fetei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?