Stiluri casual

Stilul casual a creat nu doar variante, ci și concepte bine conturate, care pot fi asociate cu o lume a culorilor sau cu moduri de viață, sporturi sau continente. Așadar, vă prezentăm câteva categorii în care, poate, vă puteți regăsi.

Casualul colorat, curajos – această variantă folosește cu plăcere materiale rezistente, adesea fiind îmbinate cu imprimeuri. Galbenul și verdele sunt prezente adesea alături de roșu sau chiar anumite nuanțe de mov. Există, de asemenea, libertatea de combinare a materialelor, cum ar fi tweedul cu bumbacul, denimul cu inul, materialele reiate cu cașmirul sau pielea. Deși este o variantă diferită a stilului casual, întotdeauna v-a exista o culoare de bază, iar celelalte articole se vor asorta cu aceasta. În zonele mediteraneene vor domina de obicei culorile deschise și îndrăznețe, iar în zonele cu climă rece, culorile închise.

Casualul Safari – dominante sunt culorile cu accente pământii, specifice safari africane. Multe persoane asociază culorile kaki, bej și nisipiu cu noțiunea de casual, însă se poate obține o imagine mai veselă de ansamblu, abordând diverse nuanțe de contrast, de exemplu o cămașă albă de in.

Casualul Polo ecvestru – curentul care evocă elemente tradiționale ale polo-ului ecvestru se bazează pe combinații din care se degajă o eleganță relaxată. Are la bază pantalonii albi, strâmți, din bumbac, purtați cu tricouri colorate, cămăși cu dungi, veste tricotate sau sacouri sport albastre și în carouri.

Casualul american – stilul casual a pornit din America, dar odată cu el s-au conturat și versiunile europene, cea italiană și engleză. Această categorie reprezintă un sistem complex construit din elemente cu iz al Vestului Sălbatic, piese rafinate din anii 20, piese iconice ale lumii gangsterilor, epoca de aur a Hollywood-ului și elemente populare ale „sporturilor aristocratice”.

 

Casualul Negru – pentru mulți, stilul casual înseamnă purtarea articolelor negre sau în culori profunde. Libertatea și simplitatea sunt redate prin calmul și strictețea negrului și monotonia ținutei. Accesoriile sunt adesea în culori precum nuanțe de gri și alb.

Casualul gulerelor albastre – acest stil invocă vestimentația clasei muncitoare din anii 30, în care se evidenția atmosfera hainelor uzate. În casualul urban de astăzi, purtarea gulerelor albastre este atestată de purtarea cămășilor în carouri din flanel, a suprafețelor reiate și a celor prespălate, cu accesorii tricotate în culori palide, pantaloni cargo, blugi albaștri puternic prespălați și geci de piele cu aspect vintage.

× How can I help you?