Ținuta cocktail pentru bărbați – dress code pentru nunti, petreceri și evenimente

În zilele noastre, atunci când primiți o invitație, pe aceasta poate scrie Ținuta Cocktail, Black Tie Opțional sau Formal, dar ce anume înseamna asta? Cândva, lucrurile erau mai simple: Codul vestimentar a fost fie Black Tie pentru ocazii mai putin formale și White Tie pentru ocaziile mai formale.

Ținutele doamnelor erau alese în același mod. Astăzi pentru multi bărbați fracul este cea mai formală ținută pe care ei o pot purta vreodată, chiar și atunci este doar închiriat.

În cele ce urmează, vă vom explica ce înseamnă Ținuta Cocktail pentru bărbați și ce opțiuni aveți pentru nunti, petreceri sau evenimente, atunci când primiți o invitație care cer astfel de ținute.

Dacă invitația cere o ținută Cocktail atunci bărbații ar trebui să poarte:

  1. Un costum închis la culoare
  2. O cămașă alba sau de o culoare deschisă
  3. O cravată în tipare subtile
  4. Batista de buzunar
  5. Pantofi negri cu talpă din piele
  6. Șosete de-a lungul gambei, care se potrivesc cu pantalonii sau altceva din ținuta
  7. Desigur, asigurați-vă că sunteți proaspăt bărbierit și aveți o frizură adecvata.
  8. Nu purtați frac, acest lucru v-ar face sa arătați prea elegant.

Pentru nunti: amintiți-vă, aceasta este ziua miresei și ziua mirelui, așa că lăsați costumul țipător, cravata luminoasa și colorată – cuplul ar trebui sa fie în centrul atenției, nu?!

Ținuta Cocktail pentru bărbați la nuntă

În mod interesant, cele mai multe femei par să înțeleagă ținuta necesară pentru un astfel de eveniment din cauza numelui, și pe bună dreptate, rochie scurta de cocktail (de multe ori de culoarea neagra), în timp ce bărbații, în general, nu au un indiciu clar cu privire la ce ținuta ar trebui să poarte la o petrecere tip cocktail. Desigur, acestea sunt instrucțiuni generale care vor fi adecvate pentru 95% din nunți. În cazul în care mirele este un artist sau cineva care poartă pantaloni scurți și tricou, indiferent de eveniment, încercați sa adaptați ținuta, astfel încât sa nu fiți foarte vizibil din altă poveste: pentru o nuntă artistică, alegeți accesorii mai colorate și pentru o nuntă complet informală, săriți peste cravată și încercați să purtați doar o combinație cu un sacou de culoare închisă și pantaloni de culoare mai deschisă – din nou, este ziua mirilor, astfel încât ar trebui sa încercați să nu atrageți o prea mare atenție cu ținuta dumneavoastră.

Suit-for-Weddings-Cocktail-Parties-Events

Ce să purtați un costum la un cocktail party?

Mid-Gray-Fresco-Suit-with-Pocket-Square-Plain-Navy-Tie

Petrecerile de tip cocktail-uri ar trebui sa fie ocazii relaxante, și ca să nu greșiți, un costum navy sau unul clasic de afaceri este, probabil, un pic prea formal. Ilustrația următoare este din 1936 și ne arată un amestec frumos de ținută cocktail pentru bărbați, care ar fi perfect adecvată și petrecerilor de astăzi. Aceasta ilustrație arată în mod clar evoluția rochiei femeilor din anii 30, din moment ce aceste femei poartă pălării și costume, care au fost apoi luate în considerare pentru ținuta de zi cu zi, mai degrabă decât în afaceri. În cazul în care petrecerea este în timpul zilei sau după-amiaza, puteți adăuga mai multe culori și modele pentru ținută, cu toate ca elementele de bază menționate în lista de mai sus se aplică și aici. Seara, puteți purta costume de culoare mai închisă, mai puține modele și culori mai estompate.

Cocktail-Party-Suits

Concluzii

La o nuntă, încercați sa fiți îmbrăcat în mod corespunzător, fără a fi prea strălucitor și să respectați faptul că întotdeauna mireasa și mirele sunt cei mai importanți. Pentru petreceri cocktail, lăsați costumele navy și de afaceri în dulap și încercat să adăugați o pată de culoare. Dacă aveți o vestă purtați-o, dacă se potrivește cu costumul.

Sperăm că v-am ajutat cu sfaturi pentru a gândi ținuta cocktail pentru următorul eveniment – să vă distrați și să vă bucurați de companie!

× How can I help you?