Cum să arăți bine într-o cămașă? 7 caracteristici ale cămășii perfecte

Ai  stat vreodată în fata unei oglinzi și ai simțit că ceva nu era în regulă cu cămașa ta?

Și totuși, nu ți-ai dat seama ce este în neregulă?

Nu ești singurul! Prea multi oameni sunt mulțumiți cu cămăși care nu ii avantajează. Este de înțeles dacă nu ai acordat suficientă atenție educației vestimentare, găsirea cămășii perfecte este dificilă și îți consumă timp și în plus este și la un preț ridicat.

Ce mai contează? Cămașa este un element de îmbrăcăminte important datorită faptului că este foarte aproape de față. Aceasta acoperă, de asemenea, aproximativ jumătate din corpul dumneavoastră. O cămașă bine ajustată accentuează părțile corpului care ies în evidență și într-un mod inteligent ascund părțile de care nu ești atât de mândru. Atunci când sunt purtate sub o bluză, gulerul și manșetele sunt detalii importante care pot face ca ținuta ta să fie deosebită.

Cum poți găsi o cămașă care să ți se potrivească perfect și să arate bine?

# 1 Cămașa perfectă  – POTRIVIREA CĂMĂȘII

Cămașa care se pliază perfect pe corp poate fi numita cămașa perfectă. În cazul în care nu se potrivește, nu o cumpăra.

tailor-store-1-1

Ce reprezinta potrivirea perfecta pentru o cămașă?

Confortul este adesea principalul criteriu după care se cumpără o cămașă. O cămașa de calitate îți asigură în primul rând, libertatea de mișcare (confortul) în timp ce îți pune și tailor-store-2corpul în cea mai bună lumină posibilă.

Croiala mânecii cămășii ar trebui sa fie suficient de mare pentru a preveni mișcarea robotică a mâinii.

Ar trebui sa fie o distanță de două degete între guler și gât atunci când cămașa este închisă la nasturii de sus.

Manșetele de la mânecă  trebuie să se termine în locul în care palma întâlnește încheietura mâinii.

Mânecile nu trebuie sa fie nici foarte strânse, nici foarte largi, destul pentru a permite mișcarea naturală.

Linia cămășii de la umeri, trebuie sa se termine la punctul în care bratul superior se întâlnește cu umărul.

Dacă aveți de gând sa purtați cămașa scoasă din pantaloni, atunci asigurați-vă ca aceasta nu depășește partea de jos a buzunarului de la spate.

În funcție de structura părții superioare a corpului, ar trebui sa alegi una dintre aceste mărimi standard:

Slim fit: ideal pentru bărbații atletici care au un trunchi subțire. Pentru o potrivire perfectă, adaugă 12 cm la măsurătorile de la sold, talie și piept în scopul de a îți oferi spațiu pentru mișcare.

Normal fit: pentru bărbații mai musculoși. Se adaugă 16 cm la sold, talie, și piept la măsurători pentru a obține spațiu în plus, menținând în același timp aspectul inconfundabil ca îți vine ca și turnat.

Loose fit: se potrivește mai bine bărbaților mai corpolenți. Se adaugă 20 cm la măsurătorile de la sold, talie și piept.

Cea mai mare luptă atunci când achiziționezi o cămașă este potrivirea acesteia în funcție de corpul tău. Dacă îți poți permite, îți recomandăm să alegi întotdeauna o cămașă bespoke,  realizată special pentru corpul tău.

# 2 Cămașa perfectă  – ȚESĂTURA

Pentru cei mai multi, alegerea cămășii perfecte de multe ori se reduce la alegerea țesăturii.

Primul tău gând atunci când faci cumpărături ar trebui sa fie: dacă ești în căutarea unei cămăși pentru o ținută mai sofisticată sau în căutarea unei cămăși sport.

O cămașă este, în general, realizată din bumbac ușor și fin. Bumbacul este alegerea de țesătură necontestata a fabricanților de cămăși de secole. O țesătură din bumbac, fin țesută, permite o mai buna păstrare a căldurii, se simte netedă, este durabilă și este mai ușor de călcat. Bumbacul egiptean precum și bumbacul de tipul Sea Island sunt considerate a fi printre cele mai bune materii prime de bumbac.

O cămașă sport poate fi țesută dintr-un bumbac mai robust într-o țesătură mai casual, cum ar fi bumbacul Chambray sau flanelul.

Cu toate acestea nu prezintă aceleași proprietăți ca bumbacul de cea mai bună calitate, cămășile realizate cu fibre sintetice sunt ieftine, iar acestea sunt mai putin predispuse la crearea cutelor.

# 3 Caracteristicile cămășii perfecte – GULERUL

Cu o gamă largă de stiluri de gulere disponibile, este cel mai bine să știi ce ți se potrivește, în scopul de a proiecta cămașa perfectă.

tailor-store-4

Gulerul îți încadrează fata și joacă un rol vital în accentuarea caracteristicilor faciale.

Acestea sunt tipurile de guler de baza, disponibile pentru cămașa bărbaților:

Guler clasic – de asemenea, cunoscut sub numele de guler drept, acesta este un guler versatil, care se potrivește ocaziilor speciale. Caracterizat printr-o răspândire mică cu o distanta intre punctele de guler de aproximativ 8 cm este un guler clasic pentru bărbați și tinde sa alungească fața.

Gulerul de cămașă button down – similar cu gulerul clasic, dar cu nasturi în vârful gulerului. Nasturii au rolul de a fixa gulerul la cămașă. Cel mai putin formal din toate tipurile de guler, gulerul de tip buton este purtat la o ținută casual.

Gulerul extins – vârful gulerelor sunt, de obicei, la o distanță de aproximativ 10 cm. Potrivit pentru bărbați cu fete lungi sau cu forma medie a fetei.

Gulerul vast extins – punctele de pe acest guler sunt trase în spate, la aproximativ 14 cm în afară. Ideal pentru noduri la cravată care sunt mai complexe și noduri care sunt elegante. Este un guler elegant chiar și atunci când este purtat descheiat.

Gulerul banda – banda este bucata de material, care se încadrează în jurul gâtului. Niciodată nu este purtat cu o cravată. Prezintă un stil casual și arată foarte bine cu o țesătură de pânză.

Gulerul tip wing – acesta este un guler care este purtat doar cu papion. Cel mai formal din toate tipurile de guler, este caracterizat prin doua aripi în partea din față, care sunt ascunse în spatele unui papion.

# 4 Caracteristicile cămășii perfecte – MANȘETELE

tailor-stor-cuffsManșetele cămășilor sunt mici aspecte, dar importante în alegerea cămășilor. Ele sunt singurele părți vizibile ale unei cămăși (în afară de guler), atunci când este purtată cu un sacou.

Manșetele franceze sunt de două ori mai mari decât celelalte tipuri de manșete și sunt întoarse înapoi și închise cu butoni. Au un aspect foarte distinct și sunt, de obicei, asociate cu stilul de guler tip wing sau asociate cămășilor formale. Cămășile cu manșetă franțuzească ar trebuie să fie purtate cu butoni.

O manșetă tip cilindru este, de asemenea, formală și are doi sau trei nasturi verticali. În general, nasturii dubli sunt recomandați pentru bărbații mai înalți, în timp ce tipul de manșetă cu un singur nasture pentru bărbații mai mici de înălțime, pentru a da impresia ca au brate lungi. Nasturii dubli de la manșeta arată frumos în jurul încheieturii mâinii, creând un aspect unic.

Anumite manșete sunt dotate cu un mic nasture între manșetă și capătul de deschidere a manșetei. Numit nasturele Gauntlet, acest mic nasture împiedică ridicarea accidentală cămășii pe încheietura și în jurul brațului unui gentleman.

Nasturii Gauntlet sunt un semn că o cămașă este de calitate.

# 5 Caracteristicile cămășii perfecte – FENTA

Fenta la o cămașă este partea din față cu butoniere pentru nasturi. Aceasta bucată de țesătură ajută la consolidarea și la păstrarea formei în partea din față a cămășii.

Modelul cu fenta clasică este cel mai comun întâlnit la cămăși. O bandă de material de 3 sau 5 cm este fie pliată sau atașata ca o piesa separată cu cusături vizibile pe ambele părți Acesta adaugă stabilitate la partea din față a cămășii și face partea din fața simetrică.

Formatul cu nasturii ascunși are o bucată de material, fin introdusă, pe partea din față pentru a ascunde nasturii de dedesubt. Este, de asemenea întâlnită sub denumirea de cămașa Fly Front. Aceste cămăși sunt în general, potrivite pentru evenimente formale.

# 6 Caracteristicile cămășii perfecte – NASTURIItailor-store-buttons-2

Nasturii din plastic sunt comuni, necostisitori și destul de rezistenți. Cu toate acestea, există o șansă de a fi sparți în cazul în care o rășina de calitate scăzută a fost utilizată în producția lor.

Nasturii de tip perlă sunt alternativa dorită. Acești nasturi nu sunt realizați din perlă, ci din cochilia acesteia și sunt suficient de rezistenți pentru a rupe ace. Costa un pic mai mult și ca rezultat sunt întâlnite la cămășile de o calitate mai ridicată.

Nasturii din lemn sau din corn sunt bune alternative pentru cămășile ocazionale. În timp ce nasturii plați sunt mai ușor de utilizat, aceștia sunt mai predispuși la rupere.

Utilizează-ți înțelepciunea pentru a decide ce tip de nasture se potrivește preferințelor tale.

# 7 Caracteristicile cămășii perfecte – FLERUL

Gândește-te la o cămașa și cum ar avea o personalitate. Crezi ca ar avea parte de complimente stilul pe care vrei sa îl transmiți?

Bărbatul modern are o varietate de opțiuni pentru a-și etala personalitatea printr-o cămașă. Variind de la o cămașa albă la cămașa bleo pentru afaceri, cu cravata sau cu modele colorate și modele florale pentru petreceri.

Vrei o cămașă pentru ocazii formale sau o cămașă adecvată la birou?  Îți dai silința mai mult în cazul unei nunți sau a unei petreceri? Sau te decizi sa mergi ocazional?

Atenția asupra detaliilor te asigura ca ai ales cămașa perfectă, de la manșetă până la guler și materialul nasturilor!

 

× How can I help you?