Cum să alegi pantofii de afaceri corecți?  

Distinctivi, cu toate acestea, eleganți și subtili. Acesta este modul în care am descrie pantofii semi-brogue.

De ce este trăsătura subtilă atât de importantă?

Deoarece permite versatilitate și inter-schimbările. Semi-brogue sunt pantofii perfecți între a fi demn de remarcat și rafinat.

Suficient de decorativi, pentru a atrage complimente, dar suficient de convenționali pentru a fi purtați în mod repetat. Acești pantofi sunt, probabil, pantofii perfecti de afaceri.

Din punct de vedere istoric, “brogue” se referă la perforațiile de pe un pantof, care au fost inițial destinate pentru a se scurge apa de la picioarele muncitorilor țărăni din mlaștinile Highland din Scoția și Irlanda. În prezent, perforațiile sunt strict estetice.

Caracteristicile de bază ale pantofului brogue:

  • tocuri joase,
  • botul rotunjit stil calotă,
  • capace la călcâi,
  • panouri de dantelă,
  • perforații decorative (brogueing).

De-a lungul timpului, diversele modele de pantofi brogue au evoluat, deși doar câteva au atras atenția pentru publicul larg.

Cele mai disponibile stiluri de pantofi brogue includ, pantofii full brogue, semi brogues, quarter brogues şi long-wing brogues. Factorul distinctiv în fiecare stil este reprezentat de botul pantofului.

Pantoful full brogue are vârful cu aripi, de aici numele de wingtips.

Accentul acestui articol este pe pantoful semi-brogue, sau pe stilul half-brogue – probabil cel mai perfect pantof pentru afaceri.

pau2762_014_h

Dacă ar trebui să luăm în considerare o scară de formalitate pentru pantofi, pantofii semi-brogue ar ocupa accente specifice de mijloc.

Pantofii Wholecut – formali, potriviți pentru evenimente black-tie în culoarea și stilul potrivit.

Dark colored plain Oxfords – se poate argumenta ca fiind cel mai bun pantof pentru costum. Memorabil pentru stilul lor sofisticat.

Semi brogue – poate cel mai versatil pantof de afaceri. Poate fi purtat la un costum sau să cu o pereche de blugi și un tricou polo.

Wingtips – versiunea mai cunoscută amatorilor a pantofilor brogue. Pantofi tip brogue, dar mai puțin formali.

Pantoful Chukka – o pereche de pantofi casual, eleganți, care sunt purtați mai mult acasă cu pantaloni din denim.

Mocasini – potriviți pentru ținutele smart casual, pot fi asociați cu anumite stiluri.IMG_3911-1-e1447720516742

Ce reprezină pantofii semi-brogue sau pantofii half-brogue?

Pantoful half-brogue a fost făcut celebru de legendarul John Lobb, care a introdus pantoful ca tip Oxford în 1937.

Stilul a fost realziat pentru a oferi clienților o alternativă de mijloc între designul îndrăzneț al unui full brogue și pantoful simplu.

Perforațiile de pe un pantof semi-brogue acoperă marginea întregului bot al pantofului. Decorarea nepretențioasa este atrăgătoare și adaugă simplitate clasică la ținută.

Paul-Evans-Brando-2-e1449838604937

Formalitatea pantofului semi-brogue

Până la începutul anilor 1900, au fost considerați pantofi tip casual. În mod tradițional, au fost proiectați pentru a fi purtați în aer liber.

Nu au fost destinați ocaziilor speciale sau pentru mediul de afaceri. De-a lungul timpului, au fost adaptați gentlemanilor din mediul urban.

Utilizarea modernă de perforații numai în scopuri decorative, a permis pantofilor să fie priviți ca business casual și, în unele cazuri, chiar și încălțămintea formală.

Un pantof este mai puțin formal cu cât este mai mult în stil brogue.

 

× How can I help you?