Tot ce trebuie să știți despre pălării

Pălăria este  unul din accesoriile de care adesea se tem chiar  și cei mai eleganți bărbați. Sunt mulți bărbați care nu îndrăznesc să poarte papion deoarece nu se descurcă cu legatul acestuia. În schimb, în ceea ce privește pălăria, sunt puțini bărbați care aleg acest accesoriu, din păcate, din frica de a fi ințeleși greșit de ceilalți.

Este greu să ne imaginăm un accesoriu care să combine utilul cu plăcutul mai bine decât o pălărie de fetru, în perioada de primăvară – toamnă, iar pentru perioada de vară – cea din paie.

Jos pălăria pentru cei care văd acest accesoriu nu doar în serialul ”Mad men”, dar și în reflexia oglinzii.

Mai jos sunt câteva din tipurile de pălării din toate colțurile lumii:

Flat cap – pălărie cu o formă rotunjită, confecționată din lână, bumbac și din tweed. Acest tip de pălărie se potrivește ținutei casual, în special la ținutele de primăvară – toamnă.

flat cap

Panama – pălărie de vară, realizată din fibre de palmier. Se găsește deseori într-o paletă de culori deschise și este potrivită ținutelor relaxate și informale.

poza

Fedora – pălărie de fetru cu bor mediu care are calota uşor îndoită la vârf. Pălăria se potrivește ținutelor formale, iar într-o combinație cu o camașă, sacou și pantaloni clasici, aceasta evidențiază masculinitatea unei ținute.

a25e27777e5a1f39d8f787294cda185bHomburg – după Joben, această pălărie reprezintă a doua alegere din punct de vedere al rafinamentului. Se aseamănă destul de mult cu pălăria tip Fedora, diferențele se evidențiază prin borul curbat în sus și topul care se termină în unghiuri rotunjite. In secolul al XX-lea, a fost purtată în special de mafia siciliană.

Christy-9098-582x378

Cordobés – pălărie care își are originile în Córdoba, Spania. A fost puternic popularizată de personajul Zorro și asociată cu dansul flamenco.

646x404

Din momentul în care a apărut pălăria, aceasta a fost un simbol al eleganței. Potrivește-ți o Fedora clasică cu un costum, sau o pălărie Flat Cap la o pereche de blugi și vei ieși în evidență.

Încearcă combinații diferite până vei găsi cele mai confortabile ținute.

× How can I help you?