Evenimente formale de seara – tinuta black tie pentru femei

rochie neagra

Dress code-ul ”black tie” este de obicei invocat pentru evenimentele formale, de seara. In general, evenimentele care cer tinuta obligatorie de seara sunt: cine private sau publice, seri dansante, petreceri si baluri caritabile.

Este important de retinut faptul ca black tie este o tinuta mai putin formala decat white tie si mai formala decat tinuta business sau cea informala. De fapt, in multe cazuri, lumea nu mai foloseste dress code-ul white tie, ci se refera la un eveniment foarte formal, cu eticheta stricta de seara si de gala prin tinuta obligatorie si dress code-ul black tie. Astfel o invitatie la acest tip de eveniment poate sa confuzeze femeile, deoarece nu vor sti exact daca este nevoie de o rochie de seara lunga sau daca o rochie de cocktail este potrivita pentru eveniment.

Avand in vedere ca black tie nu este o tinuta la fel de rigida ca cea ultra formala white tie, rochiile mai scurte, dar elegante, sunt la fel de potrivite pentru ocazie.

In cazul in care invitatia este pentru o petrecere la care se vor consuma si bauturi alcoolice atunci o tinuta de cocktail este mai mult decat de ajuns, atata timp cat fusta nu trece de genunchi si pantofii sunt purtati cu ciorapi. De asemenea, pentru acest tip de eveniment pot fi purtate si tinute de ocazie din doua piese, cum ar fi o bluza din organza sau matase cu o fusta lunga din satin. Incercati sa evitati pe cat posibil purtarea pantalonilor, deoarece acestia fiind mai aproape de stilul business.

Daca evenimentul are loc intr-un loc luxos implicand o cina, dans sau spectacole, atunci tinuta black tie presupune o rochie de seara lunga, sau o combinatie de corset elegant si fusta de bal. In cazul in care iti este greu sa descifrezi formalitatea evenimentului, nu este deloc neobisnuit sau rusinos sa intrebi gazda cat de stricta este tinuta de gala.

Negrul este adesea folosit la astfel de evenimente, de aceea ar fi recomandat ca la un dress code black tie sa purtati tinute pastel, argintiu, auriu, nuante puternice de rosu si mov pruna, care da eleganta unei rochii de cocktail. Detaliile precum nuanta pielii si forma corpului pentru alegerea unei tinute de seara, trebuie luate, de asemenea, in considerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?