Tipuri de fuste pentru rochia de mireasa

Bogata sau minimalista, fusta rochiei tale de mireasa va fi in centrul atentiei! Personalitatea rochiei consta in fusta pe care o alegi, iar aceasta alegere poate face diferenta dintre ‘asa si-asa’ si ‘splendid’.

Afla ce poti face in legatura cu fusta ca rochia de mireasa sa iasa in evidenta. Acesta este un ghid pentru cele mai populare stiluri de fusta:

skirt-types-1

  1. Flounce

Acest tip de fusta are, in principiu, o incretitura lata in jurul tivului rochiei de mireasa. Desi aceste volane ar putea fi considerate invechite, pot capata un aspect foarte chic si modern daca stii cum sa o asortezi. Rochiile de mireasa vintage au un singur volan, dar poti atasa mai multe straturi la tivul rochiei pentru un look shabby-chic, Bohemian sau Oriental.

  1. Overskirt

Multe dintre rochiile de mireasa moderne adopta tehnica overskirt, unde stratul de deasupra descopera o fusta de textura contrastanta. Aceasta configuratie poate varia:

-Petal

Fusta de deasupra cade in sectiuni rotunde, ca petalele unei flori, pentru a o descoperi pe cea de dedesubt in jurul tivului.

-True Overskirt

Cele doua jumatati ale fustei de deasupra nu se intalnesc la linia taliei; fusta de dedesubt apare ca un V inversat pe partea din fata a rochiei.

-Bias Cut

Fusta de deasupra se deschide de-a lungul unei linii diagonale sau asimetrice in jurul taliei.

  1. Draping

La o fusta drapata, o banda lata de material inconjoara talia si se aduna la spate sau intr-o parte. Aceasta poate fi din acelasi material ca rochia sau diferit si poate avea chiar culoare diferita.

skirt-types-2

  1. Streamers or Tails

Cozile sunt fasii din acelasi material sau unul contrastant, care cade in spatele rochiei ca o trena. Fustele tip Streamers sunt mai lungi decat cele Tails si sunt cateodata mai inguste.

Multe mirese prefera sa poarte streamers sau tails in locul unei trene formale. Acestea pot fi atasate in moduri varietate. Se pot termina deasupra tivului sau chiar pe podea. Lungimea lor, la fel si materialul din care sunt realizate, decid cat de mult vor iesi in evidenta.

  1. Pleated

Fusta poate fi plisata tip acordeon sau tip cutie. Pliurile tip acordeon sunt numeroase, cu spatii mici intre ele si privesc in aceeasi directie. O rochie alba de acest fel poate capata un look grecesc. Fustele plisate tip acordeon se asorteaza bine cu un corsaj simplu.

Pliurile tip cutie prezinta o forma mai dreptunghiulara si spatii largi intre ele. Daca te uiti la mireasa din fata, numai doua pliuri sunt de obicei vizibile. Acest tip de pliuri adauga rochiei un aspect deosebit, fara a concura cu un corsaj imbogatit.

  1. Tiered

Fustele tiered sunt lucrate din mai multe straturi de material identic. Acest lucru confera un look usor, aproape angelic. Straturile pot merge orizontal sau in diagonala, iar marimea lor le afecteaza dramatic aspectul. Poti asorta acest tip de fusta cu un corsaj relativ simplu care sa nu fure ochii.

skirt-types-5

  1. Bustle

La fusta bustle, materialul e adunat la spatele rochiei si strans cu o serie de agrafe si nasturi. E o metoda obisnuita pentru a strange o trena lunga pentru receptie.

  1. Bubble

Acest tip de fusta este lata la nivelul genunchiului si adunata in interior la nivelul tivului, oferindu-i un aspect bombat. Populara in anii 80, acest tip de fusta isi face aparitia din nou. Atat fusta lunga, cat si cea peste genunchi se bucura de aceeasi atentie.

  1. Mermaid or Trumpet

Fusta tip sirena se muleaza pe corp, pentru a se rasfrange putin mai jos de genunchiul miresei. Daca doresti o fusta mai putin mulata si mai modesta, incearca forma Trumpet: o fusta in linie dreapta care se rasfrange, de asemenea, de la genunchi in jos.

  1. Fanback or Fishtail

Asemanatoare cu tipurile Mermaid si Trumpet, aceste tipuri de fuste isi dobandesc formele prin atasarea unei piese triunghiulare separate la spate. Fusta fanback e plisata tip acordeon. Acesta este un detaliu mic, dar important, care poate transforma intreaga silueta a miresei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?