Forma butonilor denota inclinatiile estetice ale purtatorului

butoni eleganti

Ganditi-va ca in ziua de astazi oricata imaginatie ar avea creatorii de moda in majoritatea cazurilor costumele barbatesti seamana extrem de mult intre ele, deoarece nu poti jongla foarte mult in ceea ce priveste forma acestuia. In cel mai bun caz o diferenta clara se poate face atunci cand vine vorba de materiale si culorile acestora. Practic barbatii, la prima vedere, se imbraca la indigo cand vine vorba de evenimente mai speciale. In acest caz un barbat care doreste sa iasa in evidenta trebuie sa puna accent pe accesorii, care daca sunt alese cu stiinta pot deveni elemente unice, distinctive.

Astazi vom vorbi despre butonii de camasa pentru barbati. Vestea buna este ca in privinta butonilor de camasa exista cate stele, atatea modele ce pot fi clasificate in functie de mai multe criterii dupa cum urmeaza:

 

Forma butonilor denota anumite inclinatii estetice ale purtatorului.  Din punct de vedere al formei, butonii de camasa ar trebui sa se armonizeze cu linia generala a tinutei. Dupa forma, butonii de camasa se impart in:

Butonii cilindrici

Acest tip de butoni sunt cei mai discreti dintre toate tipurile de butoni si denota maximum de eleganta si rafinament astfel incat destinatarul ideal este un barbat de pana in 35 de ani. Butonii cilindrici se potrivesc mai degraba unei tinute elegante, decat uneia business.

Butonii patrati

Reprezinta tipul de butoni clasici care denota maturitate si experienta de viata. Datorita formelor echilibrate butonii patrati sunt cei mai potriviti drept cadou pentru barbatii de 40 de ani. Acestia pot fi purtati atat la un costum business, cat si la o tinuta de gala. Pe langa toate acestea, daca tinuta este mai sobra (smoking, cravata sau papion) este recomandat ca butonii sa urmareasca liniile drepte avand forme geometrice clasice.

Butonii dreptunghiulari

Acest tip de butoni sunt de asemenea un model clasic, traditionalist ce indica sobrietate si rigoarea stilului. Butonii dreptunghiulari sunt cel mai adesea alesi de barbatii in etate carora le este recomandat un design monocromatic. Acesti butoni vin in intampinarea domnilor care vor sa impuna respect si admiratie, asemeni unui amiral. Deosebiti prin insertiile de pietre semipretiose, butonii cu sistem de inchidere se gasesc in mai  culori elegante, masculine, usor de asortat la orice costum.

Butonii rotunzi

Butonii rotunzi sunt calzi si placuti ochiului putand fi asortati cu succes la o tinuta cu influente romantice (croi de redingota, linii curbe, material cu elemente florale, camasa cu dantela). Gratie formei perfecte acest model este caracteristic tinerilor barbati perfectionisti, extrem de exigenti cu imaginea lor si mereu pregatiti pentru orice situatie.

Butonii tematici 

In general forma butonilor poate transmite un mesaj persoanelor din jurul tau. Barbatii cu un stil vestimentar extravagant prefera butoni de camasa in forme amuzante cu aplicatii colorate. Desi forma butonilor variaza de la chitara, la ancora, zar sau ceas. Trebuie avuta mare grija aici, deoarece daca se exagereaza se poate aluneca usor in extrema ridicolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?