Codul bunelor maniere pentru miri si pentru nasi

Newlyweds cutting wedding cake

Iata-va in pragul celui mai frumos eveniment din viata voastra! O nunta are o semnificatie sentimentala puternica si implica o multime de aspecte importante care nu trebuie sa ne scape, atat noua ca miri cat si nasilor ca parinti spirituali. Astfel dorim sa schitam cateva aspecte legate de bunele maniere ale mirilor dar si ale nasilor:

Vom incepe cu mirii:

Atunci cand alcatuiti meniul, alegeti muzica si asezati invitatii la masa gandindu-va, in primul rand la satisfactia acestora.

Aveti grija ca in primele ore ale receptiei sa stati in preajma usii de intrare pentru a va asigura ca va primiti asa cum se cuvine toti invitatii, multumindu-le pentru participare si tratandu-i inca de la intrare cu un pahar de sampanie si un piscot sau o prajiturica.

Este esential sa animati voi petrecerea prin dansul mirilor pentru ca apoi sa ii invitati pe ring si pe nasi si, mai apoi, pe parintii vostri si ceilalti invitati. Sa stiti ca de cele mai multe ori prezenta mirilor pe ring, in majoritatea timpului, ii determina pe invitati sa li se alature, iar aici se face diferenta dintre o nunta reusita si una mai putin reusita.

In timpul petrecerii, asigurati-va ca treceti pe la toate mesele pentru a schimba pareri cu invitatii si pentru ai intreba daca se simt bine.

Dupa cum spuneam si mai sus, este foarte important sa fiti pe ringul de dans, dar atunci cand luati un moment de respiro, asigurati-va ca ringul nu ramane gol.

Codul bunelor maniere pentru nasi

Nu trebuie uitat faptul ca plata lumanarilor, a buchetelor de nunta si a Bisericii se face, prin datina, de catre nasi.

Respectul si datoria morala de a fi alaturi permanent de miri si de a-i sprijini necondtitionat.

Este indicat sa treceti pe la masa invitatilor din partea voastra pentru a le multumi pentru participare.

Este important sa va implicati in buna desfasurare a intregului eveniment. Sunt atatea de facut in timpul unei nunti.

Spre dimineata, dupa ce toata lumea a plecat, nasii pot sa stea sa-i ajute pe miri la ultimile detalii, mai ales ca oboseala mirilor probabil este cea mai accentuata.

Este important sa aveti in vedere aceste aspecte, pentru ca nunta voastra sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Bineinteles ca la orice nunta, oricat de perfecta ar fi, vor exista carcotasi. Acest lucru nu trebuie sa va intereseze foarte mult, atat timp cat va-ti facut datoria cat mai bine cu putinta. Pana la urma aceasta este natura umana, unii trebuie sa faca o analiza detaliata, cu bune si cu rele, referitoare la unicul eveniment.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?