Ne dam seama ca s-ar putea sa nu-ti placa sa faci cumparaturi. Modul in care le fac majoritatea barbatilor – grabiti, hartuiti si plini de incertitudine – e un motiv in plus sa nu fii de condamnat daca treci cumparaturile pe lista lucrurilor pe care nu le-ai face. Dar cand o faci cum trebuie – cand stii ce cauti si cum sa investesti bine banii – devine mai putin o obligatie si mai mult o oportunitate. Pentru lucruri de calitate, pentru economii mai bune sau pentru ceva care te va diferentia de ceilalti.
Costumul – Verifica toate cusaturile din interiorul costumului. Daca sunt realizate manual, vei vedea un singur fir care ruleaza intr-un model ondulat; daca sunt cusute la masina, vei observa doua fire unite ca intr-un lant. Cusaturile manuale sunt, in general, mult mai rezistente.
Haina – Asigura-te ca este din lana sau din casmir, sau o combinatie a acestora. Si, daca este posibil, e bine sa fie impermeabila.
Pantalonii – Intoarce-i si uita-te la punctele de rezistenta: la genunchi, bifurcare si spate. Daca materialul arata subtire sau cusaturile par mai slabe, gaseste-ti o alta pereche.
Pantofii – Indoaie pantofii pentru a simula mersul. Daca pielea ramane incretita dupa ce a revenit la forma initiala, atunci nu este de o calitate foarte buna. Nu cumpara pantofii dupa-amiaza: picioarele tind sa se mareasca pe parcursul zilei.
Camasa – In cazul in care vrei o camasa cu model, verifica daca modelele se conecteaza perfect la umeri, spate si pe parti. Cu cat nasturii sunt mai stralucitori si mai tari, cu atat sunt mai buni (cei cu aspect de perla). Daca apar „valuri” de la nasturii fixati, inseamna ca sunt prea mici.
Geaca de piele – Pielea de calitate va arata moale si flexibila, in timp ce pielea mai ieftina va arata lucioasa si groasa. Uita-te dupa o captuseala buna: bumbacul este cel mai bun, dar si materialele sintetice, precum celofibrele, sunt recomandabile.
Puloverul – Cauta pe eticheta tara de origine: Mongolia si Scotia au cea mai buna lana. Cele din materiale sintetice sunt de proasta calitate. Pune puloverul in dreptul luminii si pozitioneaza-ti mana in spatele lui. Nu ar trebui sa se zareasca mana prin lana groasa de calitate. Dupa ce ai manipulat un pulover de casmir, freaca-ti degetele. Daca le simti uleioase, cel mai probabil este vorba de reziduuri de la substantele chimice care sunt folosite la un casmir inferior.