De ce este paltonul esențial în garderoba unui gentleman?  

Sunt șanse ca deja să ai în garderobă un sacou de tip casual, călduros, potrivit pentru frigul din lunile reci de toamnă sau iarnă. Este foarte practic și comod, în schimb nu este potrivit pentru un dress code sau pentru a-l purta la un eveniment.

Dacă ai un job la care ținuta office este necesară sau dacă mergi la un interviu sau la o ieșire în oraș la cafea, restaurant, la o piesă de teatru, sau alte evenimente importante, paltonul este alegerea cea mai bună.

Însă trebuie să fii atent la detalii și la personalizarea paltonului. Nu toate paltoanele sunt la fel de versatile și nu ating același grad de adaptabilitate. Pentru a-ți completa garderoba cu această piesă esențială,consilierii atelierului nostru, te vor ajuta să faci alegerea perfectă pentru ca paltonul tău să fie potrivit pentru multe ocazii.

Prima regulă este acea de a alege un palton care să aibă multe caracteristici pentru ținuta casual și nu de tipul formal, pentru o variantă versatilă de palton care să fie potrivită atât ținutelor formale cât și celor casual.

Cel mai bine este să alegi varianta de palton care are un singur rând de nasturi. Un palton cu două rânduri de nasturi este mai conservator și este potrivit evenimentelor foarte formale, pe când un palton cu un singur rând de nasturi este clasic și în același timp versatil, putând fi purtat atât cu un costum, cât și peste un pulover în combinație cu o pereche de jeanși. Tipul de palton într-un singur rând de nasturi subțiază talia, secțiunea sa mijlocie având mai puțin material decât varianta la două rânduri de nasturi. Este potrivit și persoanelor cu o înălțime mai mică, paltonul la două rânduri de nasturi, având tendința de a copleși un bărbat cu o înălțime sub medie.

Un palton fără cordon în talie oferă un look casual și în același timp poți purta paltonul deschis la nasturi. Pentru o ținută casual poți purta paltonul deschis, iar cordonul atârnat este inestetic.  Un palton cu cordon în talie se potrivește ținutei formale și adaugă o notă de stil și este versatil.

Paltonul în culori de tipul navy sau gri este potrivit pentru o ținută serioasă, nu solemnă, atât pentru un eveniment care se desfășoară seara cât și unul de zi.

Alege un palton din lână 100% sau blenduri de lână cu cașmir. Lâna este durabilă, călduroasă, iar paltonul tău va rezista impecabil ani de zile. Unele paltoane au un strat de microfibră adăugat pentru protecție termică suplimentară, dar lâna ar trebui să facă față cu brio temperaturilor scăzute.

Cel mai important aspect de care trebuie să ții cont este faptul că paltonul trebuie să fie realizat pe măsura ta. Dacă vei avea un palton prea mic sau prea mare look-ul tău va fi compromis.

Pentru mai multe informații despre paltonul realizat la comandă, apelează la consilierii vestimentari ai atelierului de creație Claudiu Ungureanu sau vizitează showroom-ul nostru din Șoseaua Bucium nr.24, Iași. Alege țesătura dorită dintr-o varietate de materiale de la renumiți producători din Anglia și Italia, și noi ne ocupăm de restul.

 

× How can I help you?