De ce sunt importante șanurile pentru pantofi

ungulemn

Ce sunt șanurile?

Șanurile pentru pantofi sunt calapodurile special construite din diverse materiale pentru a ajuta pantoful să își păstreze forma, beneficiind în același timp de îngrijirea specială pentru prelungirea duratei de viață.

Șanurile sunt construite în mai multe variante (din două sau trei bucăți de lemn), având mărime ajustabilă pentru o acoperire largă de dimensiuni. Sunt realizate din lemn de diverse tipuri, sau plastic, șanurile sunt foarte necesare pentru pantofi, în special pentru păstrarea unei stări cât mai bune pentru mai mult timp.

Investiția într-o pereche de șanuri este necesară doar dacă pantofii tăi sunt realizați din piele naturală. Sigur că ai putea să le cumperi pentru a încerca să le menții forma, însă, fără a cunoaște exact proprietățile materialului și reacția sa la întindere, nu există nicio modalitate de a spune dacă șanurile  vor fi sau nu eficiente. Pentru pantofii realizați din piele naturală este obligatoriu să deții o pereche de șanuri pentru a te putea bucura de ei pentru o perioadă de timp îndelungată, cu excepția pantofilor sport și a încălțămintei care nu este din piele.

În timpul zilei, picioarele transpiră iar pielea și căptușeala pantofilor vor absoarbe toată umezeala și astfel acest proces poate duce la descompunerea căptușelii sau la crăparea pielii, distrugând încălțămintea.

În acest caz intervin proprietățile șanurilor din lemn care vor ajuta pantofii și vor absoarbe umezeala și mirosurile neplăcute. Lemnul va ajuta la uscarea corectă a pantofilor, astfel aceștia nu se vor deteriora în interior, menținând încălțările într-o stare excelentă pentru o durată mare de timp.

Pentru a absorbi cel mai bine umezeala și pentru a-i ajuta să revină la forma lor naturală, este esențială utilizarea șanurilor la maxim o oră după ce am îndepărtat pantofii din picioare. Ulterior, pantofii au nevoie de 24 de ore pentru a se usca complet.

Care șanuri sunt mai potrivite, din lemn sau plastic?

Pentru toate proprietățile de mai sus, este foarte important că șanurile pentru pantofi să fie realizate, preferabil din lemn de cedru.

Șanurile pentru pantofi sunt fabricate din mai multe tipuri de lemn: din lemn de cedru, fag sau tei. Toate tipurile de lemn enumerate, ajută la revenirea la forma inițială a pantofului precum și la absorbția umezelii. Trebuie avut însă mare atenție la șanurile din lemn lăcuit, pentru că această variantă nu este foarte bună pentru că lemnul își pierde din proprietățile naturale și lacul va impiedica atât absorbția mirosului cât și a umezelii.

Foarte utile pentru călătorii sunt șanurile realizate din plastic. Acestea au o greutate mai mică și vor proteja pantofii, evitând presarea și deformarea lor. Acest tip de șanuri nu au alte proprietăți, deci sunt de evitat în alte contexte.

× How can I help you?