Culori complementare pentru bărbați – albastru și maro

brown-glen-urquhart-3-piece-suit-hussmuller-munchen

Mulți bărbați au tendința de a purta aceleași haine și accesorii mereu, și îmi imaginez că unii fac acest lucru pentru că nu le pasă. Pentru cei cărora le place să se preocupe de îmbrăcăminte, neștiința de a combina culorile și modelele ar putea fi unul dintre motive. Astăzi am dori să discutăm despre combinarea culorilor și modelelor cu albastru și maro pentru sacouri și costume, folosind niște ilustrații din 1929.

Desigur, ar fi ușor sa porți tot timpul costume gri, navy și negre cu o cămașă albă sau albastră, având cravate roșii, galbene sau albastre. Sunt șanse ca nimeni să nu considere că ești îmbrăcat prost. Hainele tale nu vor fi mai mult decât o uniformă de muncă neinspirată atunci când nu reprezintă exprimarea caracterului, a personalității tale, al înțelegerii tale și al conceptului de „eleganță”. Ca un beneficiu adițional, a învăța să combini culorile și modelele te va ajuta să „ieși” din garderoba obișnuită.

Sacoul sau costumul albastrunavy-jacket-winchester-shirt-with-club-collar-collar-pin-spectators

În Napoli, navy este cu siguranță principala culoare în garderoba fiecărui bărbat bine îmbrăcat.  Desigur, cămășile albe arată foarte bine cu sacoul albastru, la fel ca rozul pal și albastru deschis. Dar ai putea, de asemenea, să încerci să-l porți  cu cămăși în dungi fine roșii, sau de o culoare verde pal, sau alte culori pastelate, cum ar fi galben.

În cazul în care decizi să îmbraci o cămașă mai colorată, optează pentru o cravata mai atenuata cu micropattern subtil sau solid sau poți opta pentru dungi cu texturi interesante. De cele mai multe ori, ceva mai închis va arăta foarte bine cu cămășile colorate, de exemplu, o cravată repp sau cu un model solid.

Dacă îți plac pălăriile, o fedora gri se va asorta foarte bine. Cu un costum navy cu două rânduri de nasturi, ia în considerare o pălărie Homburg gri, de asemenea. Cu pantofi maro, un costum albastru asortat cu o pălărie maro va arăta foarte bine. Costumul navy arată foarte elegant dacă alegi ciorapii, astfel încât aceștia să fie legați în culoare cu cravata sau cu cămașa. Pe de altă parte, butonii pot fi purtați pentru un contrast mai mic; de exemplu, un costum navy în dungi, cămașa într-un galben pal, cravata vișinie, butonii de un verde malachit, pantofi negri, o pălărie gri și mănuși.

Dacă porți un palton navy, eșarfele gri sunt foarte conservatoare în timp ce roșul sau arămiul te fac sa ieși în evidență un pic mai mult.

Sacoul și costumul maro

Costumele maronii au fost extrem de populare în anii 1930. Din păcate, costumele maro nu au fost foarte populare în ultimii ani, deși maroul este o culoare versatilă, care arată foarte bine cu aproape orice. Pentru cămăși, evită albul (care are un aspect aspru) și alege culori pale sau albastru închis. Cu toate acestea, culorile pastelate care variază de la verde la roșu sau la galben se potrivesc foarte bine cu maro. O cămașă verde pal tip winchester  cu guler alb și manșete albe arată splendid în combinație cu o cravată Madras și un costum maro din trei piese. Desigur, aceasta este o combinație mai îndrăzneață, dar tonurile pe care le poți folosi la vestă precum și la celelalte accesorii pot scădea din îndrăzneala, rămânând astfel o ținută subtilă. Pentru cămășile cu dungi, am recomanda un fundal albastru cu dungi roșii, galbene sau verzi.

1

Cum să asortezi culorile

Atunci când încerci să îți dai seama ce culoare se va potrivi cel mai bine cu costumul, bine ar fi să pui lucrurile la un loc blue-overcoat-with-grey-hat-scarf-sand-glovesînainte de a încerca mai multe modele.

În primul rând, gândește-te de ce ai purta un costum în ziua respectivă (Nuntă? Cocktail party? Lucru? Doar pentru o ieșire în oraș?)

În al doilea rând, alege costumul și cămașa corespunzătoare. Este prima ocazie pentru a încerca ceva nou, cum ar fi o cămașă pastelată. Pune cămașa sub costum.

În al treilea rând, ia câteva cravate în diverse culori, modele și texturi și pune-le lângă costum și cămașă. La început, poate fi nevoie de zece sau mai multe cravate pentru a găsi una care să fie în armonie cu tot ansamblul.

Batistele de buzunar. Niciodată nu ar trebuie să se potrivească exact cu costumul, cămașa sau cravata, cu excepția cazului în care alegi o batistă albastră sau alb solid. În schimb, încearcă sa alegi o culoare din ținut, cum ar fi șosetele sau cravata. Dacă ai folosit deja modele sau culori puternice, ia în considerare o cravată de culoare solidă sau viu colorată; ia în considerare combinația completă.

O dată ce vei repeta această rutină pentru câteva luni, noi suntem încrezători că vei reuși să combini ținute care sa fie într-adevăr formidabile. Foarte important este să nu uiți sa faci schimbări, chiar dacă schimbi doar șosetele sau batista de buzunar, sau poate cravata într-o nuanță similară dar cu un alt model.

De-a lungul timpului, colecția de accesorii va crește, iar posibilitățile de combinare a culorilor, vor deveni practic nelimitate. Desigur, vor exista zile când îți poți alege o ținută care a mai fost aleasă și în trecut, probabil, nu este ideal, dar nici nu este un capăt de lume. În scopul de a-ți dezvolta un stil propriu, este important sa nu uiți de acest proces și vei vedea că în timp gustul tău se va schimba. În orice caz, utilizează culori pentru a exprima personalitatea, fii elegant!

 

× How can I help you?