Trucuri care ne ajuta sa scapam de neplacerile pantofilor noi

pantofi01

Probabil foarte multi dintre noi am avut probleme cu incaltamintea noua pe care am achizitionat-o. Aceste neajunsuri apar destul de des, insa incaltamintea este indispensabila. Dincolo de faptul ca ne apara picioarele, completeaza orice tinuta. Iata ce poti face atunci cand pantofii noi pe care tocmai ti i-ai cumparat te strang, iti fac bataturi sau tot felul de alte probleme:

In cazul in care incaltamintea te strange creandu-ti neplaceri vizibile, este indicat sa masezi partea interioara a incaltamintei cu alcool sau cu solutii speciale pentru incaltaminte si sa o porti, mai apoi, cu sosete. In felul acesta se va lasa mult mai repede si in acest fel va disparea senzatia de disconfort.

Poate printre cele mai incomode incaltari sunt tocurile, iar acestea sunt intotdeauna o problema pentru multe dintre femei. Daca vrei sa porti pantofi cu toc fara sa te doara talpa piciorului, prinde cu leucoplast al doilea si al treilea deget. Este un truc folosit chiar si de catre fotomodele.

Pantofii foarte alunecosi reprezinta o alta problema cu care ne confruntam la un moment dat. Acest lucru se intampla mai ales pe suprafetele foarte fine, cum ar fi gresia si marmura. Ca sa eviti astfel de neplaceri, freaca talpa incaltamintei cu un smirghel pentru a-i crea aderenta.

Poti elimina mirosul urat din incaltaminte daca asezi in interior pudra de talc. Este o metoda veche recomandata inca de strabunei. Pe langa pudra de talc, afla ca si bicarbonatul de sodiu este o metoda excelenta pentru a indeparta mirosul neplacut din incaltaminte. Toarna bicarbonat  in pantofi si  lasa peste noapte sa actioneze.

Pentru a evita scartaitul specific al incaltamintei din piele, este indicat sa pui un strat subtire de pudra pentru bebelusi. De asemenea si pudra de talc are aproximativ acelasi efect ca cea pentru bebelusi.

In ceea ce priveste incaltamintea de tip sport este important sa nu strangi sireturile prea tare. Involuntar, unii dintre noi exagereaza in aceasta privinta iar picioarele au de suferit, tocmai datorita faptului ca nu au sufiecient loc pentru o deplasare usoara si normala in interiorul incaltamintei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?