Pantofii din piele intoarsa

shoes claudiu ungureanu

Multi barbati ocolesc cu mare grija pantofii din piele intoarsa pentru ca nu prea stiu la ce sa-i poarte.

Acesti pantofi sunt afectati si de prejudecata potrivit careia ar fi prea delicati. Dar, desi este perfect adevarat ca nu trebuie incaltati deliberat pentru o plimbare prin ploaie, umezeala nu le dauneaza mai mult decat altor pantofi. Dupa ce se usuca, urmele lasate… de umezeala pot fi usor indepartate cu o perie sau cu o radiera speciala din cauciuc.

Iar cu privire la asortarea potrivita trebuie sa avem in vedere doar doua lucruri: culoarea pantofilor si textura suprafetei acestora. Altfel, regulile sunt aceleasi ca pentru toate celelalte modele de pantofi, pentru ca din punct de vedere formal nu exista nicio diferenta intre pantofii din piele intoarsa si cei din piele. Nu se poarta la evenimente protocolare, asadar nu sunt niciodata asociati cu redingota; nici la serate, deci niciodata impreuna cu un smoching sau un frac; si nici la costum.

Cand decideti ce alte haine pot fi combinate cu pielea intoarsa, textura suprafetei acestora este mai importanta decat culoarea. Pielea intoarsa tare si aproape neteda se asorteaza mai bine cu lanica de vara, lejera, in timp ce un aspect aspru si o textura foarte moale arata mai bine cu flanel si cu tweed. Texturile prea asemanatoare ale suprafetelor pot fi plictisitoare; adeseori este interesant contrastul, ca de exemplu intre pielea intoarsa mata si un costum stralucitor din angora. Indiferent cu ce alegeti sa ii purtati, pantofii din piele intoarsa deschid cateva posibilitati extrem de interesante si nu trebuie in niciun caz izgoniti din garderoba dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?