Butonii pentru camasa

cufflinks

Butonii apartin unui grup de accesorii al carui impact este invers proportional cu dimensiunile. Desi sunt minusculi si de multe ori nici macar nu sunt vizibili, ei au o contributie majora la aspectul general. Butonii se poarta exclusiv la camasile cu manseta dubla si la camasile de gala, care, desi nu au mansete duble, nu au fara indoiala nici nasturi.

Daca nu agreati butonii, ar fi de preferat sa purtati camasi cu mansete la un singur nasture. Totusi, butonii nu arata doar dorinta de a da mai mult decat strictul necesar in privinta stilului, ci si o oarecare predispozitie de a investi financiar in aspect.

Butonii sunt compusi din doua obiecte identice, realizate astfel incat sa poata trece prin gaurile butonierelor mansetei si unite printr-o punte, un lant sau o lungime de elastic. Acestea pot fi unite si prin capse sau prin insurubare, dar de obicei sunt unite printr-un mic lant. Majoritatea obiectelor sunt plate, ovale, confectionate din aur sau argint, si pot fi decorate cu pietre pretioase.

Cand se recomanda sa purtati butoni? De fiecare data cand purtati o camasa cu mansete duble. O camasa cu mansete duble se potriveste cu aproape orice – costum, jacheta sport sau blazer. Desi mansetele duble sunt destul de neobisnuite la costume casual si jachete, in mod cert ele nu vor fi considerate un faux pas. Ca principiu de baza, mansetele duble nu s-ar potrivi daca nu ati purta cravata la camasa asociata respectivului costum, blazer sau jacheta.

Cei care poarta camasi conservatoare, cu gulere moi rasucite, trebuie sa se descurce fara butoni, deoarece aceasta camasa clasica americana este disponibila doar cu mansete cu nasturi. Daca purtati sau nu butonii la o tinuta casual, aceasta depinde de cat de cochet sunteti. Trebuie sa aveti in vedere impactul generat de combinarea tonului ceasului, inelelor si butonilor. Fiecare detaliu conteaza, chiar si minusculii butoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?