Stilurile vestimentare clasice și modul lor de a exprima personalitatea

Noile generații nu mai doresc să preia același stil vestimentar ca și predecesorii lor, astfel se caută în vestimentație diferitul, comoditatea și lejeritatea. Din această cauză, imaginea străzii etalează simultan casualul comod și nonșalantul. Noi vorbim de o atitudine casual, elegantă, care conduce spre aceleași principii și valori vestimentare de altădată, dar și despre un stil de viață, aflat la confluența dintre stiluri.

Clasicul tradițional

Vestimentația adepților stilului clasic nu este definită de trenduri, ci se bazează pe tradițiile cristalizate de-a lungul multor decenii. Bărbatul care aderă la acest stil este partizanul valorilor tradiționale, a materialelor cunoscute și crede în siguranța execuției. Pentru el a fi bine îmbrăcat înseamnă atitudine conservatoare rezervată și calitate. Preferă articolele croite manual, la comandă, combinațiile concepute și îmbibate cu finețe, evită textura și imprimeurile accentuate ale costumelor și cămășilor, dar cravatele lui sunt adesea surprinzătoare.

Clasicul modern

Gentlemanul epocii noastre este interesat de schimbarea liniilor vestimentare, de apariția noilor forme, totuși aspectul lui sugerează simplitate și siguranță de sine. În ținutele lui de zi cu zi introduce dinamism și elemente actuale, poartă articole cu texturi accentuate pe lângă cele clasice, precum cămăși cu imprimeuri neconvenționale și cravate colorate. Preferă articole de calitate, executate de creatori de modă  și de brandurile de mare  prestigiu. Este fascinat în egală măsură atât de școala engleză, cât și de cea italiană, simțindu-se atras de articolele executate manual, la comandă.

× How can I help you?