Ce vă vine în minte când vă gândiți la sacou?
Ei bine, unii ar spune că sacoul trebuie să se potrivească la pantaloni pentru că ținută să fie formală. Dar nu va grăbiți; în timp ce această este o definiție corectă a sacoului, sunt mult mai multe detalii de luat în considerare.
Ne dorim că dumneavoastră să fiți un expert ale detaliilor sacoului după citirea acestui articol.
Mai jos vă prezentăm 5 lucruri pe care trebuie să le știți despre sacou.
1. Sacou la un singur rând sau la două rânduri de nasturi
Cândva, sacoul cu două rânduri de nasturi a fost un element de bază pentru bărbați. După perioada postbelică, sacoul cu două rânduri de nasturi nu a mai fost atât de apreciat. Acest lucru a fost posibil pentru că producătorii au fost obligați să utilizeze mai puțină țesătură din cauza raționalizării din timpul și după război.
În locul lui a venit sacoul cu un singur rând de nasturi, care acum reprezintă cea mai recunoscută piesă din ținută bărbaților.
Această schimbare de popularitate a celor două sacouri ține până în ziua de azi.
Dar această nu trebuie să va oprească din planurile dumneavoastră de a achiziționa un sacou la două rânduri de nasturi, dacă reușiți să gășiți unul care să va placă. Acest tip de sacou semnifică atât calitatea, cât și formalitatea.
2. Sacoul la un singur rând de nasturi – doi nasturi vs trei nasturi
Înainte de a aborda subiectul cu privire la regulă celor doi sau trei nasturi, cel mai important e să discutăm despre care din cele două să le evitați.
La un moment dat veți găși un sacou cu patru sau cinci nasturi. Dacă nu sunteți un jucător de baschet sau nu aveți aproape doi metri și ceva înălțime, trebuie să evitați acest tip de sacou. Este potrivit pentru bărbații înalți care au nevoie de acest echilibru.
Acum, despre sacoul cu doi sau trei nasturi:
- Sacoul cu doi nasturi. Că regulă, trebuie că întotdeauna nasturele de sus să fie închis, iar cel de jos, nu. Acest tip de sacou arată cel mai bine în culori închise, solide și este considerat mai puțîn formal decât versiunea cu trei nasturi.
- Sacoul cu trei nasturi. Nasturele din mijloc trebuie să fie întotdeauna închis, iar nasturele de sus este la latitudinea fiecăruia dacă va fi închis sau nu. Este cunoscut faptul că cu cât este mai închis sacoul la nasturi cu atât mai formal este acesta, așadar să nu uitatati să acționați în consecință.
3. Sacou cu umerii de tipul ”moi” sau ”accentuați”
Stilul de umăr al unui costum este în mare parte inspirat din țară de origine, având două tabere, italienii și britanicii fiind jucătorii cheie.
Sacou cu umerii ”moi” – sacou italian cu umerii mai moi, se regăsesc la costume de tipul slim fit și sunt mai casual.
Sacou cu umerii ”accentuați” – de origine britanică, structura acestui tip de sacou este definit cel mai bine în ținutele formale. În cazul în care sunteți un avocat sau bancher trebuie să aveți câteva dintre acestea în garderoba dumneavoatra.
Ambele tipuri au loc în ținută bărbaților, atâta timp cât acestea se potrivesc bine ținutei dumneavoastră. Potrivirea umărului este critică și este cea mai grea parte pentru un croitor atunci când vine vorba de modificări.
4. Nasturii de la mâneca sacoului
Știați că nasturele de la mânecă sacoului este o modalitate foarte bună de a spune care este calitatea costumului?
Tot ce trebuie să faceți pentru a confirmă acest lucru este să încercați să descheiați nasturii de pe mânecă. Dacă se deschid, înseamnă că acel costum este de o calitate înalta.
În ceea ce privește numărul de nasturi de pe mânecă, patru este considerat standard, dar se acceptă și cu trei, de asemenea.
Încercați să evitați sacourile care au cinci sau mai mulți nasturi și mai puțîn de doi. Acest lucru este nepotrivit și de prost gust.
5. Căptușeala sacoului
Căptușeală sacoului poate fi definită că materialul din interiorul sacoului care poate conține aceeași țesătură că și exteriorul sau. Căptușeală joacă un rol critic în adăugarea structurii și greutății sacoului. În general, există două tipuri de căptușeală a sacoului:
Naturală – țesătură cea mai comună fiind mătasea. Sacourile cu căptușeală de mătase sunt foarte scumpe și mult mai greu de realizat. În schimb sunt foarte confortabile pentru purtat.
Sintetică – țesătură cea mai des întâlnită la sacouri.