Cum se asortează butonii la ținută?

Indiferent dacă porți o ținută business zi de zi, la birou sau va urma  participi la un eveniment special precum o nuntă sau un botez, vine momentul când vei fi nevoit  ții cont de o pereche de butoni ca și accesoriu. Această accesorizare este foarte importantă pentru a dovedi  știi cum se poartă corect butonii la tipul de ținută dorită.

Butonii fac diferența dintre o ținută extraordinară și una mediocră și sunt printre puținele bijuterii pe care un bărbat le poate purta. Cum se realizează asortarea? Foarte pe scurt, butonii se asortează în funcție de ținută pe care ai construit-o și în funcție de stilul de viață al fiecăruia.

1. Dacă ești managerul general al unei companii

În acest caz este vorba despre bărbatul care atunci când intră într-o încăperetoată lumea realizează  este o persoană importantă și cu stilCămășile cu manșete duble sunt cele mai bune pentru butoni și vor scoate în evidență cu siguranță poziția pe care o dețiiPrin urmare, este foarte important  ai cel puțin 5 perechi de butoni, asta pentru a nu fi nevoit  porți aceeași pereche mai multe zile la rând.

Cei mai potriviți butoni sunt cei simpli, care trebuie  impresioneze prin materialul din care sunt confecționați și prin atenția la detalii. Pentru un bărbat care este la acest nivel, sunt recomandați butonii din metale sau pietre prețioase, care au același design la ambele capete.

2. Dacă ești manager

Dacă ești situat mai la mijlocul ierarhiei unei companii, poți ține cont de următoarele sfaturi: managerul se confruntă cu tot felul de situații, de la clienți până la furnizori dificili precum și la schimbări de strategie. Prin urmare trebuie  fie pregătit tot timpul pentru orice. Astfel, garderoba unui manager trebuie  fie versatilă și  conțină butoni adecvați pentru o ținută business, dar și butoni casual pentru ținutele mai degajate.

În cazul unui manager, nu este important  poarte zilnic cămăși cu manșete duble pentru butoni, sunt acceptate și cămășile cu manșete normale. Cele mai potrivite culori pentru cămăși sunt albul, albastru deschis, eventual și culoarea roz. Butonii pot fi și metalici, dar și împletiți sau tematici, în funcție de domeniul de activitate al firmei pentru care lucrezi.

manager-614x416

3. Dacă ești o persoană artistică

Bărbații care sunt pasionați de scris, pictură sau de activitățile artistice sunt încadrate în această categorie. Persoanele din această categorie se axează pe un stil vestimentar casual, nu au în garderoba prea multe cămăși cu manșete duble. Astfel, dacă ești un astfel de bărbatînseamnă  trebuie  îți reflectezi personalitatea nu doar prin ceea ce faci ci și prin accesorizarea ținutelor cu butoni. Dacă vor fi purtați zilnic, vor oferi la ținută ta o notă aparte. Butonii tematici, confecționați din diferite materiale și culori sunt cei mai potriviți pentru acest tip de bărbat.

artist-614x379

4. Dacă ești la începutul carierei

Dacă ești student sau tocmai al absolvit o facultatea și ai vise mari în ce privește carieră, o metodă bună pentru a te face remarcat de către superiori este cămașă cu manșete duble pentru butoni.

Cel mai bine este ca pentru început  îți achiziționezi două cămăși cu manșete duble, două sau trei perechi de butoni împletiți și o pereche de butoni metalici pe care  îi porți în situații mai formale. Butonii pe care vrei  ii porți, nu trebuie  fie foarte scumpi sau confecționați din metale prețioase, ideea este  te faci remarcat de șef, nu  faci concurență cu garderoba lui. Ai foarte multe culori de unde poți alege când vorbim despre butonii împletițiai foarte multe opțiuni din care  alegi. Poți alege niște butoni într-o culoare care  reprezinte facultatea sau liceul pe care l-ai absolvit.

tanar-614x614

La următoarea ocazie când dorești  porți o cămașă cu manșete duble alege o pereche de butoni potrivițicare îți plac mult și poartă-i!

× How can I help you?