Bunele maniere la nunti si petreceri: cum sa tii corect paharul si cum savurezi bautura

pahar-cu-vin

Este foarte important sa stii sa mananci corect, cum este foarte important sa stii cum sa bei si mai ales cum sa tii paharul. Cunoasterea acestor bune maniere iti acorda un plus de eleganta si respect.

Sampania si vinul alb

In ceea ce priveste sampania si vinul alb, este foarte important de stiut ca acestea sunt mai bune reci, astfel paharul se tine intotdeauna de picior si nu direct de cupa, tocmai pentru a evita incalzirea paharului si evident incalzirea bauturii. Fixeaza piciorul paharului intre degetul aratator si cel mare si savureaza gustul.

Vinul rosu

In primul rand trebuie sa stii faptul ca o sticla de vin rosu trebuie tinuta desfacuta putin timp inainte sa fie consumata, pentru ca acesta sa se oxideze, iar gustul sa i se imbunatateasca considerabil. Acesta se consuma intr-un pahar mai mare decat cel in care se serveste vinul alb si se tine, la fel, de picior.

 Alte sfaturi de bune maniere 

  • Este important sa nu pierzi contactul vizual cu persoana cu care ciocnesti un pahar
  • Atunci cand savurezi bautura este recomandat sa te uiti in pahar si nu la persoana cu care conversezi
  • Daca serviti sampanie, este indicat sa o tineti putin la congelator inainte, pentru a avea un gust mai bun si pentru a se deschide mai usor, fara a face prea multa spuma
  • Ai grija la cata bautura torni, de exemplu vinul rosu trebuie sa fie o treime din pahar pentru a evita sa versi pe tine, vinul alb o jumatate de pahar, iar sampania trei sferturi.
  • Invata sa pui corect bautura in pahare, iar dupa ce ai pus cantitatea recomandata, invarte la final sticla astfel incat sa nu curga pe langa
  • Daca tu esti gazda, trebuie sa ai grija ca invitatii tai sa aiba mereu paharele pline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?