Idei si sfaturi pentru ca nunta voastra sa decurga asa cum trebuie

miri

O nunta deosebita nu consta doar in mancare din belsug, cele mai renumite formatii invitate sa dea tonul petrecerii, ci inseamna si toate acele mici detalii care ii surprind placut pe oaspetii veniti sa se bucure impreuna cu voi intr-o asemenea zi.

Inainte de petrecere…

  1. Faceti un calcul realist si minutios al bugetului alocat. Cazarea invitatilor care nu sunt din aceeasi localitate, factura telefonica sau plinul de benzina, pe care il veti face mult mai frecvent decat de obicei, nu sunt costuri neglijabile.
  2. Pe o agenda separata, notati toate cele necesare pentru nunta (inclusiv costurile estimative si platile efectuate). In acest fel veti fi siguri ca nu ati uitat nimic si veti avea o satisfactie de fiecare data cand veti taia ceva de pe lista.
  3. Cereti cat mai multe referinte de la cei care urmeaza sa va ofere serviciile legate de organizare, dar, mai ales, stabiliti in scris toate detaliile, inclusiv termenele de plata, data livrarii, ba chiar si numarul de flori incluse in buchet.
  4. Intrebati, de asemenea, daca exista un plan de rezerva in cazul unor situatii neprevazute. Nunta voastra trebuie imortalizata, chiar daca fotograful cu care ati vorbit s-a imbolnavit tocmai in ziua respectiva, nu?
  5. Nu faceti totul singuri. Lasati-i pe cei apropiati sa simta ca participa nu numai sentimental, ci si activ la bucuria voastra. De exemplu, desemnati un prieten sau o ruda apropiata ca sa se ocupe de invitatii din provincie: sa se asigure ca nu le lipseste nimic si ca se simt bine.
  6. Pentru ca voi sa va puteti bucura din plin de momentele acestea unice, lasati in grija unei persoane de incredere (de obicei cavalerul de onoare) desfasurarea in bune conditii a receptiei, conform programului stabilit dinainte.
  7. Cand faceti lista cu invitati, bazati-va doar pe locul pe care acestia il ocupa in viata voastra (nu in cea a parintilor, a nasilor etc.). Nu acesta este momentul in care sa reinnodam prietenii demult uitate, si nici cel in care parintii sa-si onoreze obligatii sociale sau de afaceri.
  8. Daca la eveniment nu sunt invitati si copii, asigurati-va ca si mesenii stiu acest lucru.
    9. Comandati cateva invitatii in plus si mai multe plicuri, pentru cazul in care scrieti gresit numele sau adresa invitatilor.
  9. Asezati invitatii la masa astfel incat cei care se cunosc sau au preocupari comune sa stea impreuna. Este necesar ca o schema a salii si a modului in care sunt dispusi invitatii sa fie pusa la intrarea in sala de receptie.

Pentru mirese:
• Inainte de nunta, rochia de mireasa trebuie acoperita cu o husa din bumbac, care o va proteja astfel de praf, soare sau “accidente”.
• Cumpara-ti o pereche de pantofi comozi, pe care sa-i porti dupa ce ai obosit pe tocuri. Daca, de felul tau, esti o adepta a stilului sport si ai ales o pereche de pantofi cu toc, poarta-i prin casa inainte de ceremonie pentru a fi sigura ca te-ai acomodat cu ei.
• Nu uita sa ai la indemana cateva produse de machiaj, pentru un retus de urgenta.
• Nu risca schimbari spectaculoase de tunsoare sau culoare a parului la numai cateva zile inaintea evenimentului.

Nunta fara sampanie nu se poate!

Paharele potrivite pentru sampanie trebuie sa fie inalte si umplute doar trei sferturi. Daca vreti sa incercati altceva in locul traditionalei cupe de sampanie, intampinati-va oaspetii cu un coctail (eventual, tot de vin spumos), care sa aiba culoarea in tonul celei alese pentru buchetul de mireasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?