Dupa ce zilele trecute am vorbit despre mansetele functionale astazi ne vom opri la butoniera de pe rever. Pe langa batista de buzunar si acul de cravata, un alt element ignorat de catre barbati este butoniera.
Se spune ca butoniera de pe rever isi are originea inca din secolul al XIX-lea, atunci cand printul Albert in ziua nuntii sale cu regina Victoria si-a taiat o bucata din reverul sacoului si a pus o floare pe acesta. Apoi si-a pus croitorul sa-i faca o butoniera pe reverul fiecarui sacou si se spune ca de atunci, societatea l-a urmat.
Desi multi dintre noi purtam sacoul la diferite ocazii sau chiar zi de zi, probabil putini ne-am intrebat care este utilitatea butonierei de rever sau si mai putini am si remarcat-o.
Iata cum poate fi de folos butoniera de pe reverul sacolului:
In primul rand prin butoniera de pe reverul sacoului, poti pune fie o insigna, fie o floare. O alta varianta ar fi sa personalizezi butoniera sacoului, folosind ata in culoarea pantofilor, a cravatei sau a batistei de buzunar.
Rolul insignei de pe rever este de a da un plus de personalitate si continuitate tinutei, din punct de vedere al culorii. Este indicat sa nu folosesti prea multe culori, iar un alt lucru esential de care trebuie sa se tina cont este legat de nuanta insignei, care trebuie sa se asorteze cu cel putin o alta culoare pe care o ai pe tine. In cazul in care tinuta este compusa din culori neutre poti sa alegi o insigna care ofera o pata de culoare. Se poate miza si pe mai multe nuante, numai ca in acest caz risti sa dai gresi daca nu cunosti regulile vestimentare.
In ceea ce priveste floarea prin butoniera sacoului, aceasta este asociata evenimentelor formale. Daca porti zilnic costum asta nu inseamna ca trebuie sa ai in fiecare zi o floare in butoniera. Insa atunci cand este necesar, poti alege o floare tricotata, colorata, pentru a da ceva culoare, atentie insa, doar la o tinuta casual.
Este indicat sa tii cont si de mediul in care mergi. In cazul in care porti costum zilnic, o floare pe rever poate oferi un plus de eleganta. Nu acelasi lucru se poate spune, daca la locul tau de munca se poarta jeansii, deoarece e posibil sa reprezinte prea mult.
Chiar daca esti o persoana mai indrazneata cu un stil propriu, bine definit, in aceste situatii trebuie sa tii cont de eveniment dar si de oamenii din jurul tau. O eticheta gresita poate fi pusa extrem de usor, astfel ca trebuie sa te adaptezi la situatie si sa arati cat mai placut si corect imbracat.