Eleganta simplitatii

eleganta simplitatii

Moda este atat de complexa incat de multe ori te simti coplesit de atatea pareri, de atatia oameni din jurul tau care iti dau sfaturi cum ar trebui sa te imbraci sau cum nu ar trebui sa te imbraci, sau oameni care pur si simplu te analizeaza din ochi punandu-ti o eticheta care corespunde sau nu cu gusturile sale. Bineinteles ca in moda exista oameni care se pricep cu adevarat si stiu ce inseamna moda si felul in care sa-ti combini tinutele vestimentare, dar sunt si oameni care doar cred ca se pricep, neavand un stil sau o personalitate bine definita in aceasta priviinta. De cele mai multe ori in aceast domeniu simtul esteticului este dat de personalitatea fiecaruia. Aceasta personalitate este modelata inca din copilarie si adolescenta, unde mediul in care te dezvolti isi poate pune o amprenta puternica asupra stilului tau vestimentar si nu numai. Bineinteles nu trebuie sa uitam ca unii dintre noi ne nastem cu un simt al esteticului mai dezvoltat decat a altora. Important este faptul ca acest simt al esteticului poate fi cultivat mereu. Sa te simti bine in pielea ta este tot ce conteaza chiar si in lumea modei, unde nu vei scapa niciodata de etichetari.

In randurile ce urmeaza vom vorbi despre simplitate si despre paradoxul acesteaia:

Simplitatea este un cuvant pe placul multora dintre noi, este ca o plasa de siguranta  la care se apeleaza constant in foarte multe contexte sociale, cele mai intalnite fiind cele care atrag dupa sine obligatia, mai mult sau mai putin inchipuita, adaptarii la anumite norme. Biroul si evenimentele formale sunt situatiile in care oamenii reusesc cel mai bine sa se minimalizeze din punct de vedere vestimentar, confundand simplitatea cu banalitatea sau cliseul. Bineinteles ca o rochie neagra ramane tot o rochie neagra, asa cum un  smoching ramane un smoching, orice ai face, insa eleganta si stilul nu sunt niciodata intrinseci si nu se castiga atat de usor. Mai ales cand vorbim despre un buget relativ modest care dicteaza garderoba, sau mai degraba despre absenta conditiilor care sa permita apelarea la branduri pretentioase, care de obicei garanteaza calitatea hainelor, stapanirea stilului simplu, curat si rafinat cu care nu poti da gres.

In moda masculina simplitatea inseamna a face alegerea care sa ‘’vorbeasca’’ cel mai mult si mai bine despre tine, prin cat mai putine artificii vestimentare. Cum arata simplitatea: un costum business negru sau gri purtat cu camasa alba si cravata uni, neagra sau gri; un pulover gri cu o camasa alba si pantaloni chino camel; o pereche de pantaloni din stofa cu o camasa alba si un blazer sau o pereche de blugi, un tricou alb si un trench clasic. Si am putea continua cu inca douazeci de variatiuni pe tema asta. Dar cel mai bine e sa trecem in revista aspectele importante ale minimalismului, care se gasesc in orice outfit reusit.

Despre culori si imprimeuri

Cele mai elegante culori raman non-culorile si culorile neutre: gama alb-negru-gri este cea mai de incredere, urmata indeaproape de catre bleumarin, bej deschis si maro. Stofele pentru care optezi ar trebui sa fie ori simple, ori cu dungi sau carouri cat de subtile se poate. Camasa este practic punctul de pornire si apogeul stilului minimalist si o consideram alegerea cea mai sigura si versatila in orice context. Bineinteles ca puteti opta si pentru camasi de culoare neagra, gri sau crem. De evitat sunt dungile si carourile deoarece o sa iesi din aria simplitatii.

Material de calitate si un croi pe masura

Eleganta simplitatii consta in materiale de calitate, croiuri clasice cu linii curate, detalii minimale si impecabil executate. Dar acestea sunt conditii general valabile pentru orice tinuta sau garderoba de admirat, deci cu certitudine nu le auzi pentru prima data.

Importanta accesoriilor

Stim faptul ca accesorii te pot scoate in evidenta aducand un plus de eleganta si stil. E drept ca un costum din trei piese se va remarca singur, dar daca acest costum va fi accesorizat cu o cravata nepotrivita sau cu niste pantofi din afara contextului atunci cu siguranta si stricat tot ce sa contruit pana atunci. Trebuie sa retineti ca stilul minimalist cere, bineinteles, accesorii simple, in numar minim si in aceeasi gama neutra de culoare. Investeste inteligent in accesorii pe care le poti purta la mai multe tinute.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?