Criterii importante dupa care o doamna ar trebui sa-si aleaga pantofii

modele de papuci

In general femeile dezvolta o pasiune mai puternica in ceea ce priveste pantofii. De obicei principalele criterii de achizitionare a unui pantof se rezuma la modelul preferat, marimea potrivita, un oarecare confort si bineinteles sa se incadreze in bugetul stabilit. De cele mai multe ori este scapat insa din vedere un aspect foarte important, care se refera la forma piciorului. Este posibil sa aveti gleznele prea groase sau talpa prea subtire. De asemenea, pantofii va pot scoate in evidenta picioarele mult prea musculoase sau prea scurte. Pentru a evita aceste situatii, iata cateva sugestii care v-ar putea ajuta sa va alegeti pantofi potriviti in functie de structura piciorului dumneavoastra.

Picioare scurte

In cazul picioarelor scurte nu este deloc indicata bareta in forma de T sau bareta pe glezna, deoarece acestea nu vor face altceva decat sa va ingroase piciorul, ceea ce cu siguranta nu va doriti. Daca doriti sa faceti o alegere inspirata, ar fi bine sa alegeti pantofii cu toc in culori deschise, preferabil de o singura culoare, deoarece acestia lungesc piciorul. Daca doriti sa accentuati senzatia de inaltine puteti opta si la pantofi cu varf ascutit. In acest caz daca aveti o talpa mai lata acestia nu vor fi chiar atat de confortabili.

Glezne groase

In cazul in care aveti gleznele groase, este bine sa evitati pantofii cu bareta si pantofii varful ascutit, deoarece cu cat va acoperiti mai mult talpa piciorului, cu atat gleznele vor parea si mai groase. Pentru aceasta configuratie a picioarelor, sandalele de tip gladiator ar trebui sa iasa complet din discutie, oricat de interesant si ispititor ar fi modelul. Cei mai potriviti sunt pantofii decupati, cu tocuri ascutite, de marime medie.

Picioare lungi

Femeile care au picioarele lungi si suple se pot considera cu adevarat norocoase, deoarece acestora li se potriveste aproape orice model de pantof. Totusi, varianta pantofilor decupati cu toc inalt, este cea mai buna pentru orice femeie care are aceste calitati.

Picioare musculoase

Picioarele musculoase  sunt dezavantajate de pantofii cu bareta peste glezna. Deoarece atrag atentia asupra zonei piciorului care nu este tocmai perfecta. De asemenea este bine sa evitati pantofii cu toc cui intrucat fac un contrast neplacut cu forma piciorului tau. Cei mai potriviti pantofi pentru acest tip de format al piciorului, sunt modelele care ofera o sustinere sigura intrucat echilibreaza aspectul general al piciorului.

modele de papuciTalpa piciorului lata

Pentru femeile care au talpa piciorului mai lata cea mai buna varianta ar fi pantofii cu varf rotund, cu talpa joasa sau cu toc, aceste modele de pantofi fiind si foarte chic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?