Specificul nuntilor oficiate in cadrul Bisericii Baptiste

poza-miri

Crestinii din bisericile baptiste pun un mare accept pe experienta nasterii din nou si se casatoresc doar cu persoane care marturisesc ca au avut aceeasi experienta. Tinerii nu sunt incurajati sa stea la intalniri. Tinerii sunt invatati sa se casatoreasca doar cand au toata convingerea si libertatea de la Dumnezeu ca trebuie sa formeze o familie si daca se iubesc unul pe altul.

Este de o mare importanta pentru tineri sa aiba binecuvantarea parintilor asupra casatoriei lor. Un eveniment aparte este logodna la care neaparat va participa si pastorul (preotul) tinerilor, iar daca sunt din diferite biserici, sunt invitati ambii preoti. Pastorul le va un curs biblic de consiliere premaritala mirelui si miresei. Unul din cele mai eficiente si pe larg folosite este cursul „Casatorie fara regrete”.

Tinerii sunt invatati potrivit cu Sfintele Scripturi sa se pastreze unul pentru altul si prima data se vor saruta în fata nuntasilor, dupa ce vor fi cununati si vor fi anuntati de preot (pastor) in fata martorilor ca si sot si sotie. Prima noapte a tinerilor este dupa nunta si doar atunci vor intretine relatii conjugale. Imediat dupa nunta tinerii sunt incurajati sa mearga in Luna de Miere. La nuntile organizate de crestinii din biserica baptista lipsesc bauturile alcoolice.

Muzica este cu mesaj crestinesc si, de obicei, este invitat grupul muzical al unei biserici. Cununia se face in aceeasi zi cu nunta. Toti nuntasii sunt solicitati sa participe la program cu urari, versuri, cantari sau ce au ei frumos pentru miri si nuntasi. Toti nuntasii vin cu daruri banesti sau diferite lucruri care le vor fi de folos tinerilor la inceputul casniciei lor.

De obicei programul la nunta este foarte original si interesant. Mirii, parinţii si toti cei implicati în organizare, cauta sa transmita clar mesajul Evangheliei prin tot ce se face la nunta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?