Cum sa alegeti restaurantul potrivit pentru nunta

restaurant-nunta05

 

Specialistii sustin ca restaurantul pe care il veti alege pentru ziua cea mare are o importanta capitala in desfasurarea petrecerii.

In cazul in care va casatoriti intr-o localitate mai mica, optiunile sunt limitate, dar, daca veti petrece intr-un oras mai mare, aveti de unde alege. Chiar si asa, multe persoane sunt foarte pretentioase cand vine vorba despre alegerea restaurantului.

Astfel, restaurantul trebuie sa fie decorat in consens cu tema nuntii, in eventualitatea in care v-ati ales o tematica pentru aceasta sarbatorire a uniunii voastre. De exemplu, daca rochia de mireasa, rochiile domnisoarelor de onoare si mai ales costumul mirelui au o anumita tematica, precum cea medievala, este imperios sa alegeti un restarant care sa respecte aceasta tema, cu decoruri medievale, cu armuri, cu sabii, cu statui ecvestre, cu picturi ce adua aminte de acea epoca etc.

Pentru ca totul sa decurga corect, trebuie sa aveti grija sa rezervati restaurantul cu cel putin un an inaintea evenimentului (daca nu chiar mai devreme!) si sa discutati cu patronul, dar si cu seful de sala cu privire la detaliile implicate de tema aleasa. Asadar, nu doar decorurile trebuie sa respecte tematica tinutelor vestimentare, ci si meniul sau vesela. Spre exemplu, pentru o nunta cu tematica medievala, puteti alege cel putin un preparat vanatoresc.

Desigur, daca nu exista in localitatea dumneavoastra un restaurant care sa aiba astfel de decoruri si meniuri, ele pot fi improvizate, dar acest lucru presupune o cheltuiala mai mare si mirii trebuie sa ia in calcul acest lucru, pentru a vedea daca dispun de bugetul necesar.

Detalii importante

Pe langa decoruri si meniu, invitatii trebuie sa simta din plin atmosfera pe care mirii doresc sa o creeze, astfel ca si alegerea muzicii va fi una esentiala. Unele persoane prefera sa renunte la traditionala formatie, pentru a mai taia din costuri, insa, la o zi atat de importanta din viata voastra, economia ar trebui sa fie ultimul lucru la care sa va ganditi! Daca tot dadeam exemplul unei nunti cu tema medievala, nu ar strica sa angajati muzicieni care sa interpreteze muzica din acea perioada. De asemenea, tortul mirilor ar putea fi comandat sa aiba acelasi subiect.

Pe de alta parte, puteti opta pentru un restaurant cu specific, cum ar fi cele cu mancare chinezeasca. Acest gen de nunti cunoaste o crestere in popularitate in ultimii ani in Romania.

Optiuni restranse – cheltuiala mai mare!

Asa cum mentionam anterior, in cazul in care stati intr-o localitate mai mica si nu aveti foarte multe optiuni in privinta alegerii restaurantului potrivit, puteti opta pentru ceea ce gasiti si puteti decora sala asa cum doriti dumneavoastra.

Cu certitudine acest lucru implica o cheltuiala un pic mai mare, dar exista specialist (wedding planner) care va pot sfatui si indruma, astfel incat sa va incadrati in buget. Asadar, decorurile, picturile, covoarele si tapiseriile, servetelele de masa sau tacamurile pot fi aduse din alta parte si returnate dupa marele eveniment, in cazul in care va doriti acest lucru.

Mai mult, aranjamentele florale si tortul mirilor pot fi facute la comanda, iar dumneavoastra le puteti cere producatorilor sa le faca intr-un anumit stil, astfel incat sa nu contrasteze cu ambientul.

Casa de piatra si petreceri grandioase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?