Sacourile

sacou

 

Sacourile la doua randuri sunt clasice si traditionale si le sunt recomandate domnilor aflati in pozitii de top managent. Se identifica cel mai adesea cu tinutele power business si sunt considerate replica civila a a uniformelor militare ale inaltilor gradate. Sacourule care se inchid la doua randuri de nasturi presupun postura corecta si implica prestanta. De asemenea, tinutele foarte elegante dedicate evenimentelor speciale este recomandabil sa fie compuse din sacouri la doua randuri de nasturi.

Sacourile la un randcu un nasture, sunt recomandate domnilor maturi si care au ajuns in pozitii de top in ierarhia companiei. Aceasta croiala este eleganta si necesita o anumita postura. Pe de alta parte, e agreata si de cei cu siluete masive, solide, caci avantajeaza conformatiile cu burta. Sacourile la un rand, cu patru nasturi, sunt indicate domnilor inalti, cu trunchiul lung si, in general, celor tineri. Sunt considerate trendy, ceea ce in cazul businessmen-ilor consacrati poate crea o imagine inadecvata pozitiei lor. Sacourile la un rand, cu doi sau cu trei nasturi sunt recomandate majoritatii siluetelor si conformatiilor; singura exigenta trebuie sa fie atentia sporita la masurile corecte.

Indiferent cati nasturi are sacoul dumneavoastra-atat la un rand, cat si ca doua randuri de nasturi-lasati descheiat nasturele cel mai de jos. E o regula generala ca acel ultim nasture nu se incheie niciodata. Nu va incheiati decat la cel situat cel mai aproape de nivelul taliei si la cel deasupra ei. Un detaliu foarte important in cazul unui sacou este buzunarul.

In situatia tinutelor power business este ideal ca sacoul sa aiba buzunar exterior la piept, in stanga, pentru a putea accesoriza tinuta cu batista de buzunar. De asemenea, tot in cazul tinutelor power business sunt recomandate sacourile cu buzunare fara clapa. Insa, desi clapa de la buzunar scade nivelul de eleganta a piesei vestimentare, in ziua de azi acest aspect si-a pierdut din importanta; veti intalni tot mai multe modele cu clapa la buzunar. Din fabrica, sacourile ies cu buzunarele cusute, pentru a-si pastra forma pana vor fi cumparate si folosite. Odata intrat in garderoba dumneavoastra, trebuie neaparat sa descoaseti tighelul care le-a tinut lipite de haina si sa nu puneti in buzunare obiecte voluminoase pentru a nu strica linia croielii si a dezechilibra silueta; nu tineti mainile in buzunare deoarece se labarteaza.

Tineti cont in alegerea sacoului si de sliturile posterioare, cele care dau lejeritate cand mergeti si mai ales cand va asezati pe scaun. Sacourile cu doua slituri laterale sunt mai usr de potrivit si sunt recomandate celor cu o silueta solida. Varianta cu un singur slit centrat confera o silueta mai cambrata.

Nu e nevoie sa aveti un numar nelimitat de costume! Optati pentru cele de calitate, iar pe masura ce va veti permite,apelati la varianta custom-made. Veti observa ca un costum lucrat pe comanda nu este neaparat mai scump decat cel din magazine. Avantajul celui facut pe masura este vizibil imediat, intrucat va va imbraca perfect corpul, va va avantaja conformatia specifica, va va scoate in evidenta atuurile siluetei ascunzand eventualele defecte. Va fi ‘’ambalajul’’ perfect gandit si realizat pentru dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?