Pantalonii

pantaloni

Sunt piesa vestimentara definitorie a masculinitatii, asadar fiti atenti la modelul pe care il alegeti dintre variantele de pe piata. Nu are importanta daca fac parte dintr-un costum sau sunt piesa individuala,pantalonii trebuie in primul rand sa va avantajeze silueta si conformatia naturala.

Nivelul taliei sa se suprapuna natural pe talia dumneavoastra, adica imediat sub nivelul buricului.Pliurile din talie dau amploare, asigurand o perfecta si discreta camuflare anatomica. Pliurile, maximum doua, sa fie mici si amplasate corect; cele adanci sunt recomandate persoanelor cu burta.

Dunga trebuie sa porneasca din primul pliu. Buzunarele sunt utilitare, nu au doar rol estetic. Insa nu le supraincarcati si nu tineti mainile in buzunare. Cusatura din dreptul turului pantalonului trebuie sa fie dubla si ”elastica”. Acolo e locul unde cedeaza cel mai repede ata cusaturii, deci trebuie bine asigurata. Captuseala e un detaliu esential al pantalonilor de calitate, previne deformarea stofei in dreptul genunchilor. Dunga are drept scop un plus de alura, lungeste piciorul, da un aspect riguros si ordonat.

Manseta ”trage” in jos pantalonul prin greutatea rezultata din indoirea materialului in trei. In general are 4 cm, e proportionala cu largimea si e recomandata celor inalti. Lungimea peste pantof, in fata. Cu tiv simplu sau cu manseta, sa fie cu minumum 1 cm mai scurt in fata decat in spate. Stofa sa faca un singur pliu de 2-3 cm peste pantof, sub nivelul gleznei. Lungimea in spate sa acopere 5 cm din pantof, sa atinga tocul fara sa apara niciun pliu orizontal.

Umerasul. Procurati-va umerase speciale pentru a agata pantalonii vertical. Daca ii pastrati pe o bara orizontala va aparea o dunga inestetica si cine are timp dimineata sa-si calce pantalonii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?