Batista

batista

Aproape niciun accesoriu nu poate demonstra gradul de siguranta sau nesiguranta al unui barbat asa cum o face batista. Ea este legata de increderea in sine si de obiectivitatea lui in probleme de stil.

Batista este intotdeauna adecvata la jacheta, fie ea jacheta de costum, jacheta casual sau blazer, chiar daca purtati blugi sau pantaloni chino. Batistele nu sunt, asadar, limitate in niciun fel la asocierea cu cravata. Dimpotriva, o batista poate oferi de multe ori un aer de eleganta relaxata unei tinute casual, purtata fara cravata.

O batista ce combina culorile din restul tinutei, producand o armonie interesanta, este asezata in buzunarul de la piept. Probabil va ganditi acum ca aveti nevoie de o colectie imensa de batiste, dar, de fapt, va puteti descurca cu doar cateva.

Batista alba de in este potrivita in toate ocaziile formale. Principiul de baza este ca aceasta batista reprezinta o alegere sigura oricand este adecvata camasa alba. Asemenea batistei de matase, ea trebuie pliata manual. Unii gentlemeni isi poarta initialele brodate pe ea. Se introduce in buzunarul de la pantaloni sau de la haina si o batista alba din bumbac „de uz practic”.

Batista de matase pentru costum trebuie impaturita manual. Intrucat acest lucru presupune un consum suplimentar de timp, impaturirea ei este privita ca un semn al elegantei. Calitatea este importanta la batistele pentru costum, intrucat acestea sunt mereu pliate, indoite si strivite. Matasea de slaba calitate nu ar putea indura un astfel de „tratament” pentru mult timp. O batista de matase sau casmir, cu model, arata cel mai bine cu o haina casual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?