Reguli de purtare a sosetelor in functie de tinuta

sosetele si tinuta

Sosetele sunt, poate, pentru multi dintre noi, ultimul aspect la care ne gandim atunci cand ne pregatim garderoba pentru o noua zi. Acestea sunt mai mult decat o necesitate, avand un cuvant greu de spus in ansamblul tinutei noastre. Multi barbati isi compromit tinutele prin purtarea sosetelor nepotrivite. Astfel este esential sa stim cum sa asortam culorile si tipurile de sosete la tinutele pe care le purtam. In randurile de mai jos vom schita cateva elemente importante cu privire la cum si ce fel de sosete ar trebui sa porti.

In primul rand trebuie sa stim ca sosetele albe sunt doar pentru sport. Trebuie facuta o distinctie clara intre imbracamintea sport si cea casual. Singurul caz in care sosetele albe sunt acceptate altfel decat la o tinuta sport este atunci cand intreaga tinuta este alba sau intr-o culoare deschisa.

Daca ai ales sa porti pantofii eleganti trebuie, de asemenea, sa porti sosete elegante. Mare grija la materialul din care sunt confectionate sosetele tale, deoarece pentru tinutele elegante se recomanda cele subtiri care se muleaza pe picior.

Trebuie sa-ti asortezi sosetele cu pantalonii, nu cu pantofii. Pe cat posibil, incearca sa ai sosete in aceeasi culoare cu pantalonii sau intr-o nuanta similara. In felul acesta silueta iti va fi conturata mai bine si nu va exista o terminare brusca a picioarelor tale.

Rasucirea sau indoirea sosetelor trebuie evitata pe cat posibil, deoarece vor da impresia unor glezne groase, deloc gratioase. Daca ai sosete inalte, intinde-le pe picior, in sus, atat cat este nevoie.

Achizitioneaza sosete noi cel putin o data la sase luni pentru a nu da iluzia unui om neglijent. Purtate in exces, sosetele isi pierd din elasticitate si culoare, iar textura lor se modifica.

La pantaloni scurti poti opta oentru sosete scurte, de culoarea pantofilor.  De asemenea atunci cand porti pantaloni scurti, poti purta sosete scurte, sub glezna. Desi acestea nu sunt foarte vizibile, ai grija sa se asorteze cu culoarea pantofilor.

Barbatii nonconformisti  pot sa aleaga sosetele cu imprimeu, iar in acest fel pot iesi in evidenta cu siguranta. Totusi apar reguli si in acest caz, deoarece imprimeul nu trebuie sa aiba mai mult de trei culori si toate acestea sa se regaseasca in accesoriile tinutei tale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?