6 pasi pentru a obtine costumul la comanda pe care ti-l doreai!

costum-la-comanda-croiala

Ori barbat are nevoie de cel putin un costum elegant si de calitate. Indiferent daca este o tinuta business sau pentru o ocazie mai speciala, cu totii avem nevoie de cel putin un costum care sa ne evidentieze calitatile fizice.
Totusi, in mod ciudat, cei mai multi dintre barbatii care vor sa cumpere un astfel de costum aleg buticurile si achizitioneaza o haina in functie de ce spune eticheta de pe acesta, in log sa mearga pe mana calitatii.
Sa nu ne intelegeti gresit: iubim costumele de calitate care au in spate si un nume de referinta, dar ganditi-va ca puteti achizitiona un costum la comanda, care sa va vina „turnat“, aproape la acelasi pret sau chiar cu mai putini bani. In cazul in care te ingrijorezi cu privire la „a fi la moda“, poti decupa poza unui costum dintr-o revista de specialitate si-l poti ruga pe croitor sa faca unul la fel, pentru tine.
Urmati acesti 6 pasi pentru a obtine un costum la comanda asa cum va doreati!

Pasul 1: Gaseste un croitor bun
Croitorii buni pot fi gasiti de obicei in marile orase, dar aceasta nu este o regula ce nu poate fi incalcata. De asemenea, un croitor bun poate fi gasit cu ajutorul rudelor, prietenilor sau al colegilor, care iti pot spune. Nu strica sa intrebi cunostintele care iti pot da un sfat in acest sens.

Pasul 2: Alege materialul
Odata ce ti-ai ales un croitor bun, pasul urmator consta in alegerea materialului potrivit. Acesta va face diferenta intre un costum de 300 de lei si unul de 3.000 de lei. Din acest motiv, designerii cunoscuti folosesc numai materiale de calitate.
Astfel, poti alege un material mai bun, dar care va fi mai scump decat altele, insa calitatea si imaginea obtinute vor merita efortul financiar pe care il vei face.

Pasul 3: Mergi la masuratori
In acest stadiu, croitorul tau iti va lua masurile necesare pentru a crea un costum care sa-ti vina „ca o manusa“. Este important sa mentii deschise canalele de comunicare in otice stadiu al fabricării costumului. Este foarte posibil ca acel croitor sa fi facut mii de costume si va sti mereu ce ti se potriveste. Chiar si asa, n-ar fi rau sa stii ce anume vrei si sa-i comunici si lui cat mai clar, dar si sa-i adresezi unele intrebari, daca esti nelamurit.
Spune-i cum vrei sa-ti stea haina pe umeri, in talie si ce fel de pantofi vrei sa porti. Aceasta este, de fapt, frumusetea costumului facut la comanda: nu vei fi nevoit sa-l modifici de mai multe ori inainte de a-ti veni perfect. Stim cu totii cat este de frustrant sa ai un articol de imbracaminte care nu sta asa cum ar trebui, mai ales daca a si costat destul de mult!

Pasul 4: Alege un stil
O jacheta cu doi sau trei nasturi? Cu sau fara buzunare? Totul tine de alegerea ta, in functie de ceea ce este „la moda“ sau pur si simplu in functie de ceea ce preferi tu. Daca esti mai conservator si nu vrei neaparat „sa fii la moda“, poti opta pentru un costum clasic. Poti discuta optiunile cu croitorul tau, mai ales ca are atata experienta si cunoaste fiecare detaliu.
Daca, totusi, cauti ceva mai „la moda“, poti sa te inspiri si din revistele de specialitate, pentru a vedea ce sfaturi dau alti designeri referitoare la stil. In cazul in care gasesti ceva care sa fie si pe placul tau, poti aduce revista la croitor si-l poti ruga sa iti faca ceva similar sau chiar identic. Mai mult, un croitor iti poate spune daca stilul de costum pe care l-ai ales se potriveste tipului tau de corp si ce ar putea sa-ti stea mai bine.

Pasul 5: Personalizeaza-l!
Frumusetea unui costum facut la comanda consta in faptul ca pot fi adaugate unele „tuse“ personalizate, pentru a-l face sa fie unic. Indiferent daca este vorba despre butonii alesi sau despre forma buzunarelor, ii poti cere croitorului tau sa adauge o nota personala, pentru a iesi in evidenta. Aceste „tuse“ simple iti vor impresiona colegii si-ti vor face costumul special, in comparatie cu altele.

Pasul 6: Ultima proba
In acest stadiu, ar trebui sa fii atent la orice detaliu. Nu ezita sa ceri eventuale ajustari, deoarece tu platesti pentru acel costum si ar trebui sa te asiguri ca iti vine totul „ca o manusa“.
Croitorul iti va cere sa incerci costumul, in timp ce el va verifica fiecare unghi, pentru a se asigura ca totul este perfect. Din pacate, in acest stadiu trebuie, de asemenea, sa achiti factura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?