Pentru că toți suntem diferiți, de la culoarea ochilor, a părului și pigmentul și nuanța pielii, culorile pe care le alegem în materie de haine ne pot ajuta să evidențiem trăsăturile astfel încât să ne avantajeze silueta și postura.
Descoperiți-vă coloritul natural. Tonalitatea părului și a pielii pot fi în culori cu dominante diferite, reci sau calde. Pentru a stabili tonalitatea exactă, puteți testa dominanta punând o stofă gri antracit pe un umăr și un gri cald pe celălalt.
În cazul în care dominanta este rece, nuanța de gri va fi mai flatantă, va lumina chipul, iar ridurile și semnele vor părea estompate. Dacă dominanta este caldă, nuanța de gri cald va avea aceleași efecte asupra chipului, iar conturul chipului va fi mai net. Totodată, reflexele aurii sau maronii ale părului, ochii verzi-gălbui sau castanii deschiși reprezintă, de asemenea, semne de căldură.
Contrastul se stabilește în funcție de următoarele criterii:
Contrast slab: Aveți aceeași intensitate de ton între ochi, piele și păr.
Contrast mediu: Aceeași intensitate de ton între piele și păr, dar ochii sunt mai închiși.
Contrast puternic: Păr foarte închis și piele foarte deschisă.
Dacă aveți părul, ochii și pielea deschisă, însă aveți un contrast puternic, sunt recomandate culorile deschise, nuanțe neutre cum ar fi marin, gri deschis, cafeniu sau cafeniu deschis. Albul recomandat este cel mediu, iar accesoriile trebuie să fie deschise cu finisare strălucitoare, amestec de aur și argint. Dacă aveți contrastul mediu, nuanțele neutre recomandate sunt culorile mai deschise, cum ar fi marin deschis, cacao sau gri deschis. În cazul contrastului slab, nuanțele neutre sunt gri mediu, camel sau marin deschis. Cel mai bun alb în cazul acestui contrast este cel murdar.
Părul, ochii și pielea închisă ce au contrast închis sunt favorizate de culorile profunde, purtate în contrast puternic până la foarte puternic. Cele mai bune nuanțe neutre sunt negru, marin închis, gri antracit, ciocolatiu. Albul pur este recomandat în cazul contrastului închis, iar accesoriile să fie mate. Contrastul mediu al acestei dominante reci este reprezentat de către nuanțe neutre cum ar fi gri cărbune, negru sau maro închis. Cel mai bun alb este albul crem, iar bijuteriile pot fi amestec de mat și strălucitor. Pentru contrastul slab, nuanțele de gri-marin, ciocolatiu și negru sunt recomandate; albul crem și bijuteriile mate-închise.
Pentru contrastele medii, se recomandă culorile nici prea închise, nici prea deschise, indiferent de temperatura pielii.
Culorile garderobei ar trebui să fie predominant neutre, cum ar fi maro, gri, marin și negru. Cel mai bun neutru este acela care se armonizează cu părul și ochii dumneavoastră. Articolele albe sunt reprezentate de cămăși, topuri și tricouri. Accentele de culori, cum ar fi cele de galben, albastru, oranj, verde, violet sau roșu înalță tonurile neutre și vă pot ajuta în ținutele de zi cu zi.
O garderobă este armonioasă în momentul în care hainele sunt corect armonizate cu fizicul și tipul nostru de personalitate. La atelierul de creație Claudiu Ungureanu, puteți găsi sprijinul profesional și competent de care aveți nevoie pentru alegerea corectă a culorilor ce vă avantajează dominantele chipului.