1. Uitarea etichetelor și a logo-urilor
Ați văzut vreodată un adevărat style-icon purtând un brand sclipitor? Rareori se întâmplă. Scoaterea etichetelor mărcii este un lucru al modei lumii moderne, și prin urmare, nu fac parte din stilul și din garderoba unui gentleman. Este de prost gust a se încerca să impresionezi cu un Hugo Boss, Ralph Lauren sau Tommy Hilfiger, în schimb, să optezi pentru o asortare potrivită, o culoare îndrăzneață, sau un model clasic înseamnă să îți arăți simțul estetic. Și nu uitați să eliminați etichete de la mânecă!
Țineți minte:
Logo-urile și etichetele sunt ostentative și de prost gust.
Asigurați-vă că eliminați toate etichetele vizibile și logo-urile.
Utilizați culori și modele care se potrivesc și materiale de calitate, pentru a impresiona în schimb.
2. Nepotrivirea curelei cu pantofii
Pantofii și cureua sunt menite să se potrivească. În cazul în care combinați pantofii și cureaua, asigurați-vă că ambele se potrivesc din punct de vedere al culorilor și gradul de formalitate. Așa că, dacă alegeți pantofii negri, asorați-i cu o curea neagră, iar la pantofii maro alegeți o curea de culoarea maro. Curelele mari, ostentative, cu catarame mai mari nu sunt cele mai potrivite pentru ținutele office. Evitați să asortați o astfel de curea la o pereche de oxford-uri, de exemplu.
Bine de știut:
Pantofii și cureaua trebuie să se potrivească în culoare și formă.
Curelele mai late sau cu catarame mari sunt mai casual.
Asortați cureaua din piele fină cu pantofi tip Oxford.
Curelele de pânză se asortează cu pantofii de pânză.
3.Cum se poartă nasturii la sacou când stai jos?
Întotdeauna sa vă deschideți nasturii atunci când trebuie să vă așezați.
4. Cum se poartă mânecile la cămașă și sacou?
Mânecile care nu au lungimea corespunzătoare vă vor face să arătați neglijent cu ținuta dumneavoastră. Mânecile cămășii trebuie să se termine la încheietura mâinii, la baza degetului mare. Mâneca sacoului ar trebui să fie un pic mai scurta decât mâneca cămășii, iar mâneca paltonului ar trebui să fie un pic mai lungă decât lungimea mânecii sacoului.
Țineți minte:
Mânecile trebuie să fie purtate la lungimea corespunzătoare.
Prea mult pare neglijent.
Mâneca sacoului trebuie să fie puțin mai scurtă decât mâneca de la cămașă.
Mâneca paltonului trebuie să fie puțin mai lungă decât mâneca sacoului.
5. Purtarea curelei cu bretele
Pantaloni sunt proiectați pentru a fi purtați fie cu o curea sau fie cu bretele, dar niciodată ambele. Alegeți una sau alta, dacă aveți opțiunea. În mod ideal, pantalonii destinați bretelelor nu au nici bucle de curea.
Nu uitați:
Pantalonii ar trebui să fie purtați fie cu bretele fie cu curea – Niciodată ambele!
Pantaloni ar trebui în mod ideal sa fie croiți fie special pentru curea, fie pentru bretele.
6. Pantaloni prea lungi
Purtarea pantalonilor prea lungi a devenit aproape o epidemie. Pur și simplu pentru că pantalonii pe care îi cumpărați de pe raft sunt prea lungi, asta nu înseamnă că aceștia trebuie purtați așa. Pantaloni care au un aspect de “baltă” în jurul gleznei atrage privirea și dă impresia de superficialitate. Scurtarea pantalonilor nu costă atât de mult și se merită într-adevăr.
Bine de știut:
Pantalonii nu trebuie să atingă pământul.
În același timp, îndoirea acestora indică faptul că pantalonii sunt prea lungi.
7. Potrivirea cravatei cu batista
Din motive de ușurință, unii oameni ajung să potrivească cravata cu batista de buzunar în cazul nunților sau a evenimentelor formale, iar acest lucru denotă o lipsă de gust. Bărbații eleganți, nu poartă accesorii care se potrivesc în culoare și pattern. Dacă aveți dubii, o batistă alba, în formă pătrată vă va ajuta întotdeauna și o puteți purta cu orice cravată sau papion vă va plăcea – bine, să fie cu bun gust!
Nu uitați:
Potrivirea batistei de buzunar exprimă gustul dumneavoastră.
Alegeți întotdeauna batiste contrastante.
8. Ținuta monotonă
Este posibil să vedeți celebrități precum George Clooney purtând costume monotone în negru și gri, dar, în realitate, aceste combinații sunt plictisitoare, în cel mai bun caz. Haina ar trebui să fie o modalitate de a vă exprima, iar dacă alegeți o ținută monotonă vă va face să arătați comun, și astfel nu veți ieși în evidență. Combinând cravate, cămăși și sacouri lipsite de contrast, prin urmare, acestea vă vor oferi un interes vizual scăzut. Dacă sunteți tentat de simplitate, atunci adăugați unele contraste cu piese simple, cum ar fi o cămașă albă sau o cravată roșie.
Țineți minte:
Monotonul este plictisitor!
Folosiți hainele care să iasă în evidență, nu care să se amestece.
Dacă preferați culori închise, incercați tricouri și accesorii contrastante pentru a menține look-ul interesant.
9. Cravata prea lungă
Cravata este un accesoriu decorativ care ar trebui să vă ajute să aveți o ținută elegantă. De-a lungul istoriei lungimea cravatei a variat, dar principiul de bază a fost același – proportia; cravata nu ar trebui să fie mai lunga decât cureaua pe care o purtați. O cravată prea lungă va trage cu ochiul în jos și departe de fața dumneavoastră. Pur și simplu, oamenii ar trebui să se uite la dumneavoastră, nu între picioare. Deși nu sunt foarte frecvente, cravatele vin în lungimi diferite, astfel încât se pot cumpăra proporțional cu înălțimea dumneavoastră. Nodurile cravatei sunt de multe ori o solutie, dar acestea pot crea noi probleme.
Recapitulare:
Cravata trebuie să se termine la bentița pantalonilor, nici mai sus, nici mai jos.
Cravatele prea lungi vor atrage atenția în jos și departe de fata dumneavoastră.
Cravatele pot fi achiziționate în lungimi diferite, astfel încât puteți să nu fiți forțat să folosiți noduri pentru a rezolva problemele de lungime.
10. Purtarea unei cravate la smoking
Există mai multe moduri în care regulile ținutei clasice pot fi încălcate, în condiții de siguranță, dar purtarea unei cravate la un smoking nu se află printre ele. Un Tuxedo este întotdeauna purtat cu un papion.
Țineți minte:
Ținuta „black tie” nu poate fi încălcată.
Papioanele sunt purtate întotdeauna cu smokingul.